DA DOBRI ODNOSI BUDU JOŠ BOLJI: Vučić primio akreditive ambasadora UAE, Libana i Egipta!

Autor: Tanjug

Vesti

16.02.2018

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novih ambasadora tri zemlje - Libana, UAE i Egipta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vučić sa novim ambasadorom UAE

Poželevši ambasadoru Al Daheriju uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što su Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati istinski partneri, što se vidi i kroz zajedničke projekte, poput Beograda na vodi i strateškog partnerstva srpske Vlade i aviokompanije Etihad u nacionalnom avioprevozniku Er Srbiji.

Ambasador Al Daheri je predsedniku Vučiću preneo pozdrave rukovodstva UAE, posebno šeika Mohameda bin Zajeda, od koga je, kaže, dobio instrukcije da vredno radi na iznalaženju mogućnosti za realizaciju novih zajedničkih projekata.

On je dodao da je želja UAE da doprinese ekonomskom napretku Srbije, kako bi njeni stanovnici imali viši životni standard.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Susret sa ambasadorkom Libana

Prilikom susreta sa novom ambasadorkom Libana Nade Al Akl, Vučić je izrazio uverenje da će ona nastaviti da radi na unapređenju odnosa dve zemlje doprinoseći da oni budu dobri i bez otvorenih pitanja.

Dvoje sagovornika su konstatovali da politički dijalog treba da bude učestaliji i da je neophodno stvoriti uslove da se iskoriste mogućnosti za privrednu saradnju.

I novi egipatski ambasador predao akreditivno pismo

Vučić je, prilikom ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, ambasadoru Egipta Amru Alguvejliju poručio da mu je zadovoljstvo što će Egipat u Srbiji predstavljati diplomata sa velikim iskustvom, kompetentan da doprinese ispunjavanju planova za saradnju.

Ti planovi su bili sadržaj razgovora sa predsednikom Al Sisijem, tokom prošlogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
momo

16.02.2018 11:35

Neka odnosi budu još bolji.

GajbexG

16.02.2018 11:39

Siguran sam da ce tako i biti.

kontesanera

16.02.2018 11:42

SRbija sad ubire plodove svoje politike,rezultati su zaista izvanredni.

Monika

16.02.2018 11:44

Jako značajna stvar i jačanje privredne saradnje sa libanskim rukovodstvom.