"OPOZICIJA VODI KAMPANJU OBMANA I LAŽI"

Autor: Republika

Vesti

16.02.2018

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicione stranke i liste koje su se kandidovale na izborima sve vreme imaju potpunu kontrolu nad izbornim procesom, saopštila je SNS povodom najnovijeg niza neistina koje Dragan Ðilas, Aleksandar Šapić i njihove liste iznose, pokušavajući da prevare Beograđane.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Dragan Đilas
- U stalnom sastavu Gradske izborne komisije (GIK) nalaze se članovi iz reda Demokratske stranke i odbornici koji predstavljaju listu Aleksandra Šapića, zato što stalni sastav GIK-a odgovara proporcionalno broju odbornika koje su Beograđani izabrali na izborima - saopšteno je iz SNS.

U proširenom sastavu, dodaju, sve proglašene liste koje su predale više od dve trećine kandidata za odbornike imaju svoje predstavnike u GIK-u i mogu da kontrolišu sve izborne procese, koji se za sada sastoje od kandidovanja i proglašavanja lista.

Tvrdnje da posmatrači nemaju pravo da prate rad GIK-a, prema SNS, potpuno su lažne zato što i liste Ðilasa, Šapića, ÐB i Dveri, Ne davimo Beograd, DS-a, kao i sve druge liste koje su ispunile zakonske kriterijume imaju svoje predstavnike i članove u GIK-u, koji svakodnevno prate izborna dešavanja, stoji u saopštenju.

- Poput laži da je izgradio školu u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu, koja je započeta i završena u vreme kada je SNS preuzela odgovornost za grad Beograd, Dragan Ðilas i predstavnici njegove liste danas novim, jeftinim trikovima pokušavaju da prevare Beograđane - ističe SNS.
 

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Aleksandar Šapić

Iako su više puta u proteklih godinu dana iznosili laži o navodnom prijavljivanju novih birača u opštinama u Beogradu, svaki put su dobili precizne odgovore nadležnih državnih organa iz kojih se vidi da je jedini masovniji priliv birača u beogradskim opštinama, koji značajno odstupa od godišnje statistike bio 2008. Godine, podseća SNS i dodaje da su baš onda kada su vlast vršili Ðilas i njegov najbliži saradnik Šapić, i baš na izborima na kojima su Ðilas i Šapić menjali izborna pravila neposredno pred same izbore. 


- Očigledno je da kampanja obmana i laži koju vodi Ðilasova, Šapićeva, ali i neke druge liste slične orjentacije, ne daje očekivane rezultate pa se ta nervoza prenosi i na konferencije. Bez obzira koliko puta ponavljali različite laži i izmišljotine uvereni smo da neće ubediti Beograđane da je zaduženje od 1,2 milijarde evra koje su nam ostavili Ðilas i Šapić bolje od stabilne finansijske situacije, kao ni da je Ðilasova cena vrtića od 9.700 dinara bolja od one koja je danas dvostruko niža - poručuje SNS.

SNS izražava uvrenje da građani dobro znaju ko se bori za njih, a ko za tajkune i sopstvene džepove i da je to ključni razlog za najprljaviju kampanju koju protiv liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!" vode Ðilas, Šapić i svi slični njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (59)

Loading
Jela

16.02.2018 17:14

Opozicija je jadna!

samanta

16.02.2018 21:14

@Jela - Vode prljavu kamanju jer su ljigavi ološi.

Sever

16.02.2018 17:18

I deci je jasno da lažu.

Koturaljka

16.02.2018 17:19

Pa samo pogledajte Đilasa, Šapića, Jeremića... Oni u životu istinu nisu izgovorili.