VUČIĆ I DŽONSON: Strpljenje i fleksibilnost ključni za region!

Autor: Tanjug

Vesti

18.02.2018

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki senator Ron Džonson saglasni su da su strpljenje i fleksibilnost ključne reči za rešavanje svih pitanja u regionu, pa i odnosa Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ron Džonson i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije i senator SAD su večeras na zajedničkoj konferenciji za novinare odgovarali na pitanja u vezi sa izjavom Lavrova da od Srbije ne treba praviti novu Ukrajinu i tražiti da bira između EU i Rusije, te da li dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom znači priznanje nezavisnosti, a Džonson je najpre istakao da smatra da su ekonomske slobode te koje mogu da doprinesu boljitku svih u regionu. 

Američki senator je rekao da iskreno veruje da ekonomski razvoj i mogućnosti, uključujući sve zemlje, pa i Rusiju, podrazumevaju slobodno tržište, te da je "istorijska tragedija" što Rusija, nakon raspada Sovjetskog Saveza, "nije prihvatila pruženu ruku" zapada i sarađivala sa njim.

On je rekao da Srbija i njen predsednik teže tom modelu ekonomskih sloboda, što bi, ocenio je, donelo prosperitet svima u regionu. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

SAD istakao je, mogu biti samo te koje će podržavati, a nikako nešto nametati, bilo šta. 

- Put strpljenja i fleksibilnost je ono što će pomoći da idemo napred - rekao je američki senator. 

- Te dve reči, strpljenje i fleksibilnost, su od ključnog značaja - nadovezao se predsednik Srbije i podvukao da je velika stvar što je to izneo gost iz SAD. 

Vučić je ponovio da je važno da se razgovara, da ljudi i narodi u regionu dođu do rešenja. 

- To je veoma važno i nadam se da to svi drugi razumeju - dodao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, na taj način svi bi imali budućnost i to se ne radi zarad Rusije ili SAD ili bilo koga drugoga, već zbog sebe i onoga što je potrebno našoj deci.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Vučić je ponovio da je Srbija na evropskom putu, da ima iskrene i prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i drugim zemljama i dodao da je to pozicija koju iznosi svuda u svetu. 

Srpsku politiku ne vodi niko drugi sem naroda i građana Srbije koji biraju svoje rukovodstvoi ta je poltika vrlo jasna i ne menja se nekoliko godina, na čvrstim je postulatima i to je politika stabilnosti, budućnosti i ekonomskog prosperiteta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (129)

Loading
KALVARIJA

18.02.2018 20:26

Ppustiti mrju svi, to je jdino pravedno, da sve malo zaboli, ali da prođe u miru.

daca

18.02.2018 20:30

Srbija je uvek za mir

Ana

18.02.2018 20:35

Tako je, to su kljucne stvari.

Hedona

18.02.2018 20:40

SAD treba da pomognu Srbiji i da ne insistiraju na nezavisnost KiM. Dok kakvih god je informacija došao Vučić i treba da pomogne našem narodu. KiM bi mogao da ostane u sastavu Srbije.