Mihajlović: SRBIJA PRIPREMILA NAJVIŠE PROJEKATA

Autor: Tanjug

Vesti

26.02.2018

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorana Mihajlović, mininistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture rekla je da je Srbija jedina od svih zemalja jugoistočne Evrope koja je pripremila projekte i obezbedila novac.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Srbija vodi ozbiljnu politiku i nemamo problem sa novcem, kaže Mihajlović

Infrastrukturni projekti su prioritet na današnjem Investicionom samitu u Londonu, a mininistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zorana Mihajlović kaže da je Srbija od svih zemalja pripremila najviše konkretnih projekata.

Jedan od konkretnih projekata, kako je rekla, je modernizicija pruge Niš-Dimitrovgrad, koji će Srbiju koštati oko 260 miliona evra.

- U budžetu smo izdvojili oko 200 miliona za put Niš-Merdare-Priština, tzv. Auto-put Mira, a to je važno i za naše ljude na Kosovu - istakla je ministarka gradevine.

Podseća da Srbija sa svakom od zemalja u regionu radi na povezivanju i to železnicom sa Zagrebom, auto-putem sa Sarajevom.


- Srbija vodi ozbiljnu politiku i nemamo problem sa novcem. Za Niš-Merdare-Priština je završena projektna dokumentacija. Srbija je jedina zemlja od svih zemalja jugoistocne Evrope koja je pripremila projekte i obezbedila novac - naglašava ministarka.

Govoreći o poseti Žan Klod Junkera potpredsednica Vlade ukazuje da je Srbija u Strategiji proširenja EU prepoznata kao zemlja lider.

- Put u EU je dvosmerni proces - Srbija radi sa EU i obrnuto. Dosta toga je na nama da uradimo, a pre svega da se povezujemo - napomenula je Mihajlovićeva.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading