UPRKOS SNEGU: Aerodrom "Nikola Tesla" funkcioniše bez zastoja

Autor: Republika

Vesti

27.02.2018

07:38 >> 11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U veoma kratkom vremenskom intervalu u celoj Srbiji su napadale velike količine snega, međutim, avionski saobraćaj se odvija bez zastoja.

RepublikaFoto: Republika
Aerodrom funkcioniše bez većih zastoja

Aerodrom "Nikola Tesla", iako su vremenski uslovi izuzetno nepovoljni, funkcioniše bez većih problema i zastoja.  Avionski saobraćaj se odvija neometano. 

Inače, zbog obilnijih snežnih padavina, Zimski štab Aerodroma radi punom parom i redovno čisti piste i manevarske površine od snega. 

Zimski štab i operativne službe beogradskog aerodroma maksimalno su i u punom kapacitetu angažovane, kako bi se avio-saobraćaj odvijao bezbedno i obezbeđeno. Poletno-sletna staza i manevarske površine su u normalnoj funkciji, a uslovi kočenja na pisti redovno se proveravaju, kako bi bilo omogućeno bezbedno sletanje i poletanje vazduhoplova.

RepublikaFoto: Promo foto
Piste se čiste punom parom

Zimski štab je u stalnoj koordinaciji sa Kontrolom letenja i priprema izveštaje o stanju na svim površinama više puta dnevno. Zimski štab aerodroma koji je oformljen 1. novembra, raspolaže najmodernijom vrhunskom opremom za čišćenje snega u ovom delu Evrope, a veličina voznog parka omogućuje da deluju brzo i istovremeno na svim potrebnim lokacijama. Poletno-sletna staza dužine 3.400 metara i širine 45 metara u potpunosti se očisti od snega za oko 10 minuta.

U uslovima niskih temperatura i snega i avioni se moraju posebno pripremiti za let, tako što se prskaju specijalnim hemijskim sredstvima, čija je uloga da odmrznu zaleđene površine na avionu i spreče nastajanje leda do trenutka poletanja. Novu, savremenu platformu koja se koristi za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona, beogradski aerodrom Nikola Tesla izgradio je krajem 2016. godine.

RepublikaFoto: Promo foto
Sneg nije uspeo da onesposobi aerodrom "Nikola Tesla"

Primena najnovijih tehnologija za rad u zimskim uslovima učvršćuje poziciju beogradskog aerodroma kao jednog od najbolje opremljenih u ovom delu Evrope i omogućava maksimalnu efikasnost prilikom prihvata i otpreme vazduhoplova.

Sve informacije o redu letenja putnici mogu saznati putem veb sajta aerodroma www.beg.aero gde se u realnom vremenu prikazuju podaci o dolascima i odlascima vazduhoplova, a informacije o redu letenja mogu dobiti i putem broja telefona Info centra 011 209 4444.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading