Predsednik Kine prvi čestitao Vučiću rođendan!

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2018

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne Republike Kine Si Ðinping uputio je rođendansku čestitku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, iako je on rođen 5. marta, a u njoj ističe da pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Si Đinping

- Poštovani predsedniče, povodom Vašeg rođendana, dozvolite da Vam uputim srdačnu čestitku sa najlepšim željama - navodi se u čestitki.

Kineski predsednik je napomenuo da se odnosi između Kine i Srbije dinamično razvijaju, da je čvrsto uzajamno političko poverenje između dve zemlje, ostvareni su bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, a da veliki projekti u oblasti infrastrukture i industrije odlično napreduju, prenela je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Ovakva saradnja je ostvarila vidljivu korist za naša dva naroda. Polazeći od nove tačke, smatram da postoji veliki prostor za dalji razvoj prijateljstva i saradnje između Kine i Srbije - istakao je Si u čestitki Vučiću i dodao:

- Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam zajedno sa Vama, da unapredimo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na viši nivo, u cilju stvaranja dobrobiti dve zemlje i dva naroda.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
zola77

01.03.2018 19:27

Svaka cast lep gest

Pera

01.03.2018 19:32

Ovo je jedan od pokazatelja koliko Si Điping poštuje našeg predsednika i Srbiju. To poštovanje je uzajamno.

Katarina

01.03.2018 19:33

Свака му част!

KALVARIJA

01.03.2018 19:39

veoma lep gest dobrog prijatelja Srbije i predsednika Vucica..