AUSTRIJANCI DOGOVORITE SE! Kurc priznaje Kosovo, Štrahe ne!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.03.2018

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručio je danas u parlamentu da je stav zvaničnog Beča jasan kada je reč o Kosovu i pored toga što članica koalicione vlade Slobodarska partija (FPO) ima svoju poziciju poznatu svima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Kurc

Kurc je danas u parlamentu, pored brojnih unutrašnjih pitanja, morao da odgovara i na pitanja vezana za izjavu vicekancelara i lidera FPO Hajnc-Kristijana Štrahea pred posetu Srbiji.

Štrahe je tada, u intervjuu za "Politiku" podsetio da je njegova FPO oštro kritikovala austrijsko priznanje Kosova, ali da je to sad činjenica koja se više ne može menjati, i dodao da bi pravo na samoopredeljenje severa Kosova ili autonomija bili poželjni.

Kancelar Kurc je naglasio da je Štrahe već objasnio okolnosti oko njegove izjave i da je sve pojasnio.


- To da FPO ima svoje pozicioniranje po ovom pitanju je svima jasno. Međutim utvrđen je i stav vlade i jasno je da taj stav podržavaju svi članovi vlade - istakao je Kurc.

On je, inače, nakon bure oko izjave Štrahea, već jasno stavio do znanja da je Austrija priznala nezavinost Kosova i da neće menjati svoj stav, kao i da je to pozicija koju podržavaju svi članovi vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading