ŠEŠELJ SE ZAINATIO: Odlučio sam da živim još 20 godina i budem u politici do poslednjeg daha!

Autor: Tanjug

Vesti

06.03.2018

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SRS Vojislav Šešelj kaže da ne razmišlja o ostavci, iako su radikali na izborima u Beogradu poraženi, te da je uveren da će se njihova politika reafirmisati u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vojislav Šešelj

Lider radikala je rekao da SRS neće menjati svoj program i ideologiju.

- Razmišljamo o političkoj odgovornosti, a o podnošenju ostavke nisam razmišljao, niti ću razmišljati, jer sam odlučio da živim još 20 godina i da se do poslednjeg daha bavim politikom, jer to je moja sudbina - rekao je Šešelj.

Dodao je da će nastaviti da deluje politički i da radi na reorganizaciji stranke pred predstojeće parlamentarne izbore.

Nastaviće borbu

- Radikali su poraženi na nedeljnim izborima - rekao je Šešelj istakavši, međutim, da se on drže Nehruove izjave da je "čovek svojom prirodom osuđen na pobede i poraze”, te da će nastaviti borbu i neće menjati ideologiju "makar nijedan glas ne dobili".

Izrazivši zadovoljstvo, Šešelj je rekao da se u SRS neprekidno pojavljuju novi članovi tako da će "neki mlađi moći da preuzme njegovu funkciju kada dokaže da je sposobniji, pametniji, iskusniji i odgovorniji".

- Rezultati ne zavise samo od našeg rada, već pre svega od narodne volje, a mi smo u kampanji učinili sve što smo mogli - rekao je Šešelj.

Činjenicu da su američki i britanski ambasadori lično obilazili neka biračka mesta u toku beogradskih izbora, Šešelj je nazvao "zlom slutnjom" i "dramatičnim upozorenjem" Srbiji.

Za to je optužio SAD i Veliku Britaniju i dodao da srpska vlada ne bi, kako je rekao, smela to da gleda skrštenih ruku.

Preduzeti mere protiv SAD i Britanije

Prema njegovim rečima, nije dovoljno samo reći "poslaćemo i mi posmatrače na američke ili britanske izbore", već treba mnogo ozbiljnije korake preduzeti. 

- Pre svega, Vlada bi morala smesta da donese odluku o davanju diplomatskog statusa kompletnom ruskom osoblju Rusko-srpskog centra u Nišu, a zatim da prihvati našu inicijativu da se sličan centar formira na prostoru Vojvodine, a u dogledno vreme i u centralnom delu Srbije - dodao je. 

Naveo je da bi to bio samo prvi korak ka obezbeđenju Srbije, te da je potrebno, dodaje, hitno preduzeti mere da se zahteva učlanjenje Srbije u ODKB. 

- Srbija ne sme sama, slaba i nezaštićena da dočekuje sledeći veliki udar sa zapada. U tom sledećem velikom udaru biće angažovano mnogo više novca, neuporedivo više tehničkih sredstava, terorističkih akata, nego 2000. godine u vreme priprema za peti oktobar. Srbija treba da se čvrsto integrise sa Rusijom, jer je to put njenog opstanka - istakao je Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading