ŠUTANOVAC PODNEO OSTAVKU: Odlazim sa mesta predsednika, ostajem u DS

Autor:

Vesti

11.03.2018

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac podneo je danas ostavku na to mesto, ali ostaje u DS.

RepublikaFoto: Tanjug
U proteklih šest godina DS imao četiri lidera, a danas i ovaj daje ostavku...

Kako je rekao na otvorenom delu sednice Glavnog odbora DS, već 21 godinu je u borbi za demokratske vrednosti i ne namerava da ustukne.

Prema njegovim rečima, odluka o ostavci nije motivisana pritiscima na koje je tokom bavljenja politikom navikao, već iz osećaja odgovornosti za rezultat koji je DS ostvario na izborima.


On je rekao i da je Aleksandar Vučić izabrao svoje protivnike na nedavno održanim izborima te da je DS namerno zaobiđena da joj se ne bi davalo na značaju.

- SNS je na izborima imala dva protivnika, a mi 22 - rekao je Šutanovac na otvorenom delu sednice Glavnog odbora te stranke.


On je dodao da DS nije stvorena "da se bavi komunalnim problemima kao i da misija te stranke nije okončana niti je njena vizija ostvarena".

- Naša lista je bila najbolja koju smo u skorije vreme kandidovali ali nismo uspeli da je promovišemo i rezultati su takvi kakvi su. Pokazalo se da je istina ono što smo govorili sve vreme, a to je da samo slaba DS garantuje opstanak ove vlasti.Zato smo bili meta pet godina,ali nema predaje okrećemo novi list - rekao je Šutanovac.

On je osvrnuo i na finansijsku situaciju u stranci za koju kaže da je izuzetno teška, da je vraćeno preko 80 miliona dinara duga, a da je taj dug faktički, ipak, smanjen samo za 15 miliona.

Kako je istakao, DS ne može da upravlja nijednom opštinom u Beogradu i Srbiji, izuzev u Paraćinu, i u koaliciji u Šapcu i Gadžinom Hanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (136)

Loading
delije1389

11.03.2018 11:35

Pukli ste brate red je na ostavke.

JOKI

11.03.2018 11:39

Tako i treba .

Petar

11.03.2018 11:41

Posle Tadića svaki naredni je bio korak u nazad,a Šutanovac i dva-tri koraka.

Dana

11.03.2018 11:45

I treba da podnose ostavke posle onakvog debakla.