Obeleženo 12 godina od smrti Miloševića

Autor:

Vesti

11.03.2018

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Požarevcu je danas obeležena dvanaesta godišnjica smrti nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića (1941-2006.

Slobodan Milošević

U Požarevcu je danas obeležena dvanaesta godišnjica smrti nekadašnjeg predsednika u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj 41.

Među prvima vence na grob položili su član Glavnog odbora SPS-a Nikola Šainović i počasni predsednik SPS-a, Milutin Mrkonjić. 

Na obeležavanju godišnjice nije se pojavio ministar odbrane i lider Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, već je venac u njegovo ime položila delegacija stranke, prenose novosti.rs.

Za razliku od prošle godine, ove je izostao i lider Srpske radikalne stranke, Vojisav Šešelj. 

Poštu Miloševiću odali su i nekadašnji funkcioner SPS-a Uroš Šuvaković, požarevački socijalisti i brojni građani. Rano ujutru, na grobu je već bio položen venac od Miloševićeve porodice koja živi van Srbije - supruge Mire Marković, ćerke Marije i sina Marka, kao i venac od snahe Milice i unuka Marka, koji žive u neposrednom komšiluku. 

Milošević je izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu 28. juna 2001. godine, po optužnicama za zločine na Kosmetu, u Hrvatskoj i BiH. Sahranjen je 18. marta 2006. godine, u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, po prethodnom odobrenju tadašnje Skupštine opštine Požarevac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading