(FOTO) OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE SMRTI ZORANA ĐINĐIĆA: Ana Brnabić položila vence na spomen-ploču ubijenom premijeru

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.03.2018

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i članovi njenog kabineta položili su venac na spomen ploču nekadašnjem premijeru Zoranu Ðinđiću u dvorištu vlade povodom 15. godišnjice njegovog ubistva.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predstavnici Vlade polažu venac na spomen-ploču ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću


Vlada je ranije danas donela odluku da Gradu Beogradu izvrši transfer 13.257.000 dinara, kako bi bio realizovan predlog predsednika Aleksandra Vučića o podizanju spomenika Zoranu Ðinđiću.

Ðinđić je ubijen u atentatu 12. marta 2003. godine u dvorištu Vlade Srbije.

SPOMENIK ĐINĐIĆU POSLE REKONSTRUKCIJE STUDENTSKOG TRGA

Spomenik Zoranu Ðinđiću biće postavljen čim bude završena garaža na Studentskom trgu i pešačka zona, kada će spomenik dobiti mesto koje zaslužuje, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.


- To smo dogovororili sa autorima, jer nije bilo smisla postavljati spomenik, a onda ga sklanjati da bi se završila rekonstrukcija. Danas će vlada doneti odluku da se počne sa izradom spomenika, on će biti postavljen čim bude urađen trg, a nalaziće se između Filozofskog fakulteta i stana u kom je živeo na Studentskom trgu - rekao je Vesić za Pink.

To je mesto, prema njegovim rečima, koje na simboličan način odražava Ðinđićev život, Filozofski fakultet koji je završio i na kom je doktorirao, tako da je "apsolutno siguran" da će to biti vrlo podesno mesto za podizanje takvog spomenika.

Važno je, ističe Vesić, da se društvo odgovorno odnosi prema sećanju na Zorana Ðinđića, a takođe, kako je dodao, važno je i da poziv da se to sećanje institucionalizuje i realizuje dolazi od najviših državnih funkcionera, počev od predsednika Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Arditi

12.03.2018 12:31

Vucic je odgovoran politicar, koji jos jednom ovim postupkom i pokazuje.

Mia

12.03.2018 13:02

Vladin gest, svaka cast!

Heroj nacije

12.03.2018 14:29

Nikada nisam bio pristalica politike koju je zagovarao Djindjic ali sam uvek osudjivao sve one koji su imali bilo kakve veze sa njegovim ubistvom.

Heroj nacije

12.03.2018 14:31

Lep gest Vlade Srbije, sve pohvale za Anu Brnabic i njen kabinet!