Vulin osudio Skaparotija: Izjava o Srbiji je OPASNA, NEODGOVORNA i POZIV NA SUKOB!

Autor: Tanjug

Vesti

12.03.2018

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 1999. godine nije bilo teže, neodgovornije i opasnije izjave nego što je izjava generala Skaparotija, ocenio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, dodajući da su Srbi uvek bili okrenuti miru i da nikad nisu bili kolektivna pretnja.

RepublikaFoto: Tanjug

- Reći za čitav jedan narod, reći za srpski narod da je opasnost za čitav Balkan govori i poziva na ujedinjavanje svih protiv srpskog naroda - rekao je Vulin.

Kako prenosi Al Džazira, komandant snaga NATO u Evropi general Kurtis Skaparoti je tokom svedočenja pred Odborom američkog Senata za oružane snage, izrazio duboku zabrinutost da nedostatak diplomatskih aktivnosti doprinosi širenju ruskog uticaja na Balkanu, a na pitanje koja je zemlja najveci problem odgovorio je Srbija.

Vulin ističe da, na našu sreću, svi naši susedi vrlo dobro znaju da je zahvaljujući upravo politici Republike Srbije mir na Balkanu. 

I na našu sreću svi susedi vrlo dobro znaju da Srbi gde god da žive su okrenuti miru i uvek su deo stabilnosti u zemlji gde žive a nikako kolektivna pretnja, poručuje Vulin.

- Reći za čitav jedan narod da je kolektivna pretnja i kolektivna opasnost je opasno, neodgovorno i poziv na borbu i sukob sa čitavim jednim narodom. Verovali smo da su izjave o kolektivnoj odgovornosti, kolektivnoj krivici i konačnom rešenju zauvek prošle ali, na žalost, izgleda da nisu - dodao je on. 


Ministar podseća da je država Srbija suverena, slobodna i vojno neutralna zemlja koja će sama donositi svoje odluke, koja će sama birati svoje prijatelje. 

Ministarstvo odbrane će nastaviti da sarađuje sa Ministarstvom odbrane Ruske Federacije i na sprovođenju vojno-tehničkog sporazuma koji je dogovoren između vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića i vrhovnog komandanta oružanih snaga RF Vladimira Putina.

- Naravno da nećemo ni na koji način ugroziti odnose sa našim tradicionalnim prijateljima, niti ćemo učiniti bilo šta što će naškoditi našim trajnim i dugoročnim političkim, ekonomskim, vojnim i svakim drugim interesima - izjavio je ministar Vulin.

U Srbiji nema ruskog uticaja i nema bilo čijeg uticaja protiv koga se treba boriti ili pretiti Srbiji, istakao je on.

- Mi smo slobodna, vojno neutralna zemlja i tako ćemo nastaviti da se ponašamo - zaključio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Arditi

12.03.2018 14:33

Od generala NATO-a se nista drugo nije moglo ni ocekivati.

Arditi

12.03.2018 14:33

Vulinov odgovor je na mestu i bas kakav treba da bude!

DAINO

12.03.2018 14:36

Potpuno nepostena i drska izjava.

Kokoska

12.03.2018 15:12

Kakve sve izjave daju to je strasno