OMILJEN MEĐU SRBIMA: Evo koliko ljudi kod nas veruje u šefa Kremlja

Autor: sputniknews.com

Vesti

13.03.2018

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema svim istraživanjima, dosadašnji šef države Vladimir Putin zadržaće predsedničku funkciju, uz procenu da je moguće da osvoji i do 70 odsto glasova. Koliko u Putina veruju Rusi, toliko poverenja u njega imaju i građani Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Favorit na izborima: Vladimir Putin

U nedelju, 18. marta, građani Rusije odlučiće ko će biti na čelu najveće zemlje sveta u narednih šest godina.

Prema svim istraživanjima, dosadašnji šef države Vladimir Putin zadržaće predsedničku funkciju, uz procenu da je moguće da osvoji i do 70 odsto glasova.

A koliko u njega veruju Rusi, toliko poverenja imaju i građani Srbije. Prema anketi državnog Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM), poverenje u predsednika Rusije u decembru je dostiglo maksimum za 2017. godinu - 57,7 odsto, a prema istraživanju agencije "Faktor plus" i lista "Politike", sprovedenom od 9. do 13. marta, poverenje građana Srbije u Putina iznosi 58 odsto.

U poređenju sa još šest svetskih državnika, građanima Srbije Putin uliva najveće poverenje.

To nije iznenađujuće, budući da je Putin godinama najpopularniji strani lider u Srbiji, o bilo čijim istraživanjima da je reč i po bilo kakvoj metodologiji da su rađena.

Naročito visoki procenti za njega, koji su išli i više od 70 odsto, dobijaju se kada se ispitanicima postavi pitanje tako da moraju da se odluče za jednog od ponuđenih kandidata.

U tome je, zapravo, i razlika između merenja nivoa poverenja u nekog lidera i njegovog izbornog rejtinga, koji je po pravilu viši.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading