JOVANOV: Janković da kaže gde drži predavanja i zaradu

Autor: Tanjug

Vesti

15.03.2018

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov pozvao je danas Sašu Jankovića da kaže gde drži predavanja i koliko od njih zarađuje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milenko Jovanov

Jovanov je, u pisanoj izjavi, naveo da bi to bilo važno nakon što je Janković "obnarodovao da zarađuje držanjem predavanja".

Navodeći da je Janković, predsednik PSG i bivši zaštitnik građana, u obavezi da dve godine po prestanku funkcije dostavlja izveštaje o prihodima i imovini Agenciji za borbu protiv korupcije, Jovanov pita i da li je Janković postupio po slovu zakona i prijavio te prihode, ili je "po običaju, nastavio da krši zakon, baš kao u vreme kada je bio na funkciji Zaštitnika građana".

Potpredsednik SNS kaže i da je poslednja informacija dostupna javnosti da Janković ima prihod od 379.500 dinara, "nešto više od 3.000 evra", što se, dodaje, odnosi na period kada se sa pozicije Zaštitnika građana "suprotno zakonu, bavio politikom, ali se nigde ne spominju nikakva predavanja, kao ni prihodi od njih".

- To je posebno interesantno, jer se u izveštajima o njegovim prihodima vidi da je Janković ranijih godina prijavljivao i naknade za autorske honorare i predavanja, pa se postavlja pitanje zašto to ne radi i dalje - naveo je Jovanov.

RepublikaFoto: Tanjug
Saša Janković

Upitao je i da li Janković nešto krije ili "samo postupa po receptu svog koalicionog partnera i najbogatijeg tajkuna Dragana Ðilasa, koji krije kako je na volešeban način i za kratko vreme stekao ogromno bogatstvo".

- Moguće je da postoje ljudi, ili ustanove, koje bi platile da čuju predavanje Jankovića na temu ''Kako šetati kuče i ništa ne raditi, a uzimati od naroda 3.000 evra mesečno'', ''Opasnosti od prangijanja u zatvorenom prostoru'', ili ''Grčenje od stresa i besa, kao osnovni postulat opozicionog delovanja'', ali to ne menja njegovu obavezu da svoje prihode učini javnim - zaključuje Jovanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (105)

Loading
JovicaBabic84

15.03.2018 10:54

Mutan je ovaj Jankovic skorz! Nisu to cista posla sa njim!

Danilo

15.03.2018 10:55

Sumnjam da Jankovic moze da opravda te silne pare. To od postenog rada on, takav kakav je, nije zaradio!

marko

15.03.2018 11:03

tajkuni mu daju pare ... on kao drzi predavanja ... sve bi uradio za pare ...

Milos

15.03.2018 11:04

Naravno da treba da kaže, a ne da laže građane.