OBUČENI I SPREMNI NA SVE: Prva klasa vatrogasaca izvela završnu vežbu!

Autor:

Vesti

16.03.2018

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polaznici prve klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica izveli su u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu završnu vežbu na kojoj su pokazali obučenost i spremnost za obavljanje zadataka.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Prva klasa opravdala očekivanja!

Vežbi su prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za ljudske resurse Ministarstva unutrašnjih poslova Katarina Tomašević.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Budući vatrogasci izveli su vežbu gašenja požara na automobilu nakon sudara, spasavanja povređenog lica iz havarisanog vozila, rukovanje sa prenosnim pumpama iz kojih su ispuštani mlazevi vode i pene, kao i postupak rukovanja sa opasnim materijama saniranjem curenja hlorovodonične kiseline iz cisterne. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Takođe, polaznici su uspešno obavili i gašenje požara koji je zahvatio krovnu konstrukciju i spasavanje osobe, koja je nakon urušavanja krovne konstrukcije povređena. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Osnovna obuka vatrogasaca, koji su se prijavili na konkurs koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo prošle godine i koji su prošli selekciju, kao i sam prijem na osnovu raspisanog konkursa realizuje se po prvi put u istoriji, od objedinjavanja svih teritorijalnih vatrogasnih jedinica u sastavu MUP-a 1992. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading