ČEDA UDARIO NA JEREMIĆA, JANKOVIĆA I ĐILASA: Vučić je moderniji od "građanske opozicije"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.03.2018

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić moderniji je od "građanske opozicije", ocenjuje predsednik LDP Čedomir Jovanović i ističe, u intervjuu za Danas, da se neće povući iz politike, i pored lošeg rezultata LDP-a na beogradskim izborima.

RepublikaFoto: Tanjug

Na pitanje kako gleda danas na srpsku opoziciju, Jovanović odgovara da je katastrofa "građanske opozicije" u tome što je Vučić na svakom planu moderniji od njih, dok su oni "potpuno retrogradni".

- Ne mogu da shvate da su se promenili i Vučić i njegovi birači. Za ''građansku opoziciju'' politika je pitanje stila, a za mene krvav posao. Zato sam im na prvim izborima ''ok'' ja, na drugim beli listići, pa Radulović, pa Janković, pa onda Đilas, koga su prethodno rušili - smatra Jovanović.

Upitan da li ga je Vučić nekada pozvao, Jovanović kaže da oni razgovaraju, ali da je obojici jasno koji su limiti.

Komentarišući to što je neretko na meti tabloida, Jovanović kaže da se često loše pisalo o njemu, te zapitao koga je on to opljačkao, ubio, i kakav je on narkoman.

- Zašto mene Vučić nije zvao 2016. da budem potpredsednik Vlade, kao što Dragan Đilas kaže da je zvao njega? Ja se Vučiću nisam nudio da budem predsednički kandidat, za razliku od Saše Jankovića i Vuka Jeremića - rekao je Jovanović.

RepublikaFoto: Tanjug

Dodaje da se neće povući iz politike, da političko delovanje danas ne mora da podrazumeva postojanje stranaka, a da će se on fokusirati na ono što je za njega fundamentalno, a to je, kaže, pronalaženje načina da prevaziđe nesporazum između sebe i dela društva kojem pripada.

Smatra da je u "u klinču sa društvom samo zato što pokušava da mu pomogne".

- Zar stvarno mislite da ja sad treba da palim Jarinje ili Brnjak kad Vučić sa manje ili više uspeha interpretira ono što sam ja o Kosovu mislio pre deset ili 15 godina? Zar ja imam pravo da obećavam vraćanje plata i penzija na raniji nivo, kad znam da ne postoji nijedan političar koji bi ih ''sekao'' da ne mora? - pita Jovanović.

Nama je, ističe, stigla ''faktura'' za 30 godina ludila, a on ne želi da napada Vućića, već da se nadmeće sa njim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Sneža

17.03.2018 14:30

"Građanska opozicija" je pokazala svoj nivo. To više i nije za komentarisanje.

Ale

17.03.2018 14:36

Ceda pokusava da prezivi politicki al ne uspeva narod je rekao sta misli o njemu i njegovoj politici

Gaga

18.03.2018 07:55

@Ale - Svi znaju stav naroda.

milica

17.03.2018 14:38

Čedo pokušava da se dodvori vlasti samo da bi prikrio svoj neuspeh na izborima