"APSURD I OČAJNA ŠALA": Političari osudili Jankovićevu izjavu da će zabraniti SNS!

Autor: alo.rs

Vesti

21.03.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političari osudili Jankovićevu izjavu da će zabraniti SNS! Ivica Dačić, Vojislav Šešelj i Muamer Zukorlić, lideri SPS-a, SRS-a i SPP-a, oštro su reagovali na izjavu predsednika PSG-a Saše Jankovića da će zabraniti i raspustiti SNS.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Saša Jasnković se ne smiruje od fijaska na izborima

Predsednik SPS-a je rekao za Alo da je apsurdno to što Janković priča.

 - Kako je to paradoksalno da bivši zaštitnik građana namerava da zabranjuje i raspušta političke partije, i to najveću, sa najvećom podrškom građana - poručio je Dačić.

Šef radikala Vojislav Šešelj rekao je da to što Janković želi da ukida političke partije govori o totalitarnoj prirodi njegove ličnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vojislav Šešelj

 - Razmišlja tako - ko god smeta, treba ga ukinuti i ukloniti. Partije bi se, po njemu, delile na podobne i nepodobne. Kod nas nismo imali nijednu zabranu političkih partija, od devedesete nijedna nije zabranjena. Osim što je Srpskom četničkom pokretu 1990. zabranjena registracija, tako da to što on traži nije normalno - naveo je on za Alo.

Predsednik SPP-a Muamer Zukorlić poručuje da mu Jankovićeve reči liče na očajnu šalu.

- Samo teška razočaranost i očaj mogu da dovedu do takvih izjava, to niti etički nema smisla, a da ne govorim koliko ni minimalna mogućnost da se tako nešto desi ne postoji. Ovo je jedan ogroman paradoks, jer taj čovek koji tako nešto govori i misli do juče je bio zaštitnik građana - kazao je za Alo Zukorlić.

RepublikaFoto: Tanjug/Bošnjačka demokratska zajednica
Muamer Zukorlić takođe osudio izjavu Jankovića

Podsećanja radi, Saša Janković, nekadašnji zaštitnik građana i lider PSG-a, založio je da se zabrani SNS, koji trenutno podržava više od 50 odsto građana Srbije. On je podneo krivične prijave protiv ministara Branka Ružića i Nebojše Stefanovića zbog "zloupotrebe na beogradskim izborima", kao i protiv 17 osoba za koje tvrdi da ima dokaze da ne žive na prijavljenim adresama, i tom prilikom rekao da će vratiti demokratiju u Srbiju.

- Neko za to mora da odgovara, neko mora da odgovara za krađu demokratije. To je stvar zbog koje će, ponavljam, biti vođeni postupci i SNS će biti brisan iz registra političkih organizacija, zabranjen, raspušten, kada vratimo demokratiju u Srbiju - rekao je Janković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Željko

21.03.2018 11:33

Ima dokaze za 17 građana da ne žive na adresi na kojoj su prijavljeni?!? I šta time dokazuje??? Ja sam prijavljen na adresi u opštini Novi Beograd, a živim na suprotnom kraju grada. Da li će i meni da zabrani da odem na svoje biračko mesto i glasam? E moj, Jankoviću.

Ela

21.03.2018 13:16

Sta ce i koga ce on jadan da zabrani?

Ela

21.03.2018 13:17

Ovaj je odlepio!

Stojkovic_NBG

21.03.2018 13:30

Vreme je stvarno Jankovic-u da se povuces ne brukaj se vise svojim glupim izjavama!