MOGERINIJEVA: Prioritet ZSO i most u Mitrovici

Autor: Tanjug

Vesti

23.03.2018

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini naglasila je značaj primene svih ranije postignutih dogovora Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Federika Mogerini

To je saopšteno iz Evropske komisije posle susreta Mogirinijeve sa predsednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

Kako se navodi u saopštenju, oni su razgovarali o pripremama sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa i razmotrili napredak ostvaren u primeni do sada postignutih dogovora u svetlu nedavno održanih tehničkih pregovora u Briselu. 

- Visoka predstavnica je istakla značaj koji EU pridaje punoj primeni svih postojećih sporazuma i posebno je naglasila hitnu potrebu za početkom uspostavljanja Zajednice opština sa srpskom većinom, sporazuma o energetici i nastavka završetka mosta u Mitrovici - navodi se u saopštenju. 


Visoka predstavnica je pozdravila posvećenost oba predsednika normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije i podsetila da je napredak obe strane u integracijama u EU vezan čvrsto sa napretkom u dijalogu, navedeno je u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
ana

24.03.2018 07:29

Da li ce Pristina konacno pceti da se pridrzava dogovora?!

Aca

24.03.2018 07:42

Pristina ako zeli dogovor mora da pocne sa ispunjavanjem svojih obaveza iz briselskog sporazuma.

Janko

24.03.2018 08:02

Mogerinijeva izgleda prica samo da bi pricala jer i do sada je to radila,pa Siptari nikada nisu ispunili svoju obavezu sto i sada rade.Izgleda da je njoj potrebno da ispira usta navodno u sprovodjenju dobrih dela.

Slavica

24.03.2018 08:20

Prioriteti, a pet godina nisu ostvareni.