HRVATSKA PRIZNALA: Bolje bismo živeli da nam je na čelu države VUČIĆ!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

25.03.2018

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski internet portal "Narod.hr" objavio je tekst "Srpska diplomacija radi posao za svoju zemlju, što radi hrvatska?" u kojem hvali diplomatske aktivnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, istovremeno kritikujući vlast u Zagrebu, pre svih Kolindu grabar Kitarović i Andreja Plenkovića.

RepublikaFoto: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA REPULIKE SRBIJE
hrvati žele bolje - Aleksandra Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je otputovao u Berlin na sastanak sa Angelom Merkel povodom sporazuma između Beograda i Prištine, koji je u fokusu europske politike i međunarodnih institucija. Vučiću je to bio čak 11. sastanak sa kancelarkom Nemačke, koju je nazvao 'najvažnijim i najvećim evropskim liderom'. Reč Nemačke je presudna u odluci da Srbija uđe u Evropsku uniju, a ekonomski odnosi Srbije i Nemačke i dalje jačaju", navodi ovaj portal.

Narod.hr podseća da je Vučić uoči puta u Berlin rekao, da je zahvalan na tome što je danas 43.000 ljudi u Srbiji zaposleno u nemačkim kompanijama, dok je taj broj bio 17.000 kada je on postao premijer.

- Poručio je da će se taj broj povećavati 'iz dana u dan', jer će u idućih dva do tri meseca otvoriti još tri ili četiri nemačke kompanije u Srbiji - ističe ovaj portal.

Narod.hr dalje navodi, da za razliku od Srbije, u hrvatskoj diplomatiji vlada haos.

- Vlada premijera Plenkovića ima uski fokus na saradnju sa Evropskom unijom čijeg predsednika komisije Žan-Kloda Junkera, Plenković često posećuje. Rezultati tih sastanaka svode se na dodatna obećanja izvršenja obaveza Hrvatske prema Eropskoj uniji. Hrvatska diplomatija podeljena je na frakcije koje izazivaju haos ne samo u definisanju hrvatskih nacionalnih interesa već i odnosa sa drugim zemljama sveta, pa i našim najbližim saveznicima - zaključuje Narod.hr. 

 

 

Da su u hrvatskoj nezadovoljni svojim izabranim predstavnicima, najbolje pokazuje komentar jednog tviteraša povodom pomenutog teksta upućen Vladi Hrvatske:

- Da nam je na čelu države onaj četnik Vučić, čak i on bi više napravio za Hrvatsku od ovog briselskog majmuna Plenkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (184)

Loading
Sonja

25.03.2018 09:30

Ako su Hrvati ovo priznali, onda je hrvatskoj vlastina izborimakad dodju odzvonilo. Ociglednoje da su jako besni na Plenkovica i predesdnicu za koje kazu da nista ne rade za dobrobit drzave.

daca

25.03.2018 09:34

Pa nazalost nemaju

Sale

25.03.2018 09:34

Vucic je stvarno primeran predsednik i mislim da nijedan predsednik u regionu ne moze da se meri sa njim po zalaganju i trudu.

Mrgud

25.03.2018 09:35

I hrvati su svesni koliko naš predsednik dobro obavlja svoj posao, samo pojedini kod nas neće to da priznaju!