AMBASADOR TANASKOVIĆ OPTIMISTA: Manji izgledi da Priština bude primljena u Unesko

Autor: ta

Vesti

25.03.2018

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije pri Unesko Darko Tanasković ocenio je da bi Priština zbog promenjenih međunarodnih okolnosti danas imala mnogo manje izgleda za prijem u tu organiziciju UN nego 2015. godine kada je njen zahtev za članstvo odbijen.

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Tanasković

Tanasković je za Večernje novosti kazao da u ovom trenutku izgledi za prijem u Unesko nisu dobri za Prištinu, ali je i dodao da je teško proceniti da li će se postojeći trend nastaviti i kakva će situacija biti u toj organizaciji 2019. godine, kada članstvo Prištine bude na dnevnom redu.

- Osluškujemo i pratimo šta preduzima druga strana i nastojimo da tome adekvatno pariramo, kada je moguće i unapred. U tome nam mnogo pomaže Rusija kao veoma značajan saveznik, ali i Kina i pet članica EU, dok podrška sve više stiže iz Latinske Amerike, pojedinih arapskih i islamskih zemalja, mnogih azijskih i afričkih država - kazao je ambasador.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading