RISTIČEVIĆ: Da li je Tadić obećao da će zažmuriti na nezavisnost Kosova, da bi POSTAO PREDSEDNIK?!

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2018

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević pitao je danas Vladu Srbije i bezbednosne službe da li je tačno da su Boris Tadić, Vuk Jeremić i Borko Stefanović predstavnicima ambasade SAD svojevremeno obećali da neće reagovati na proglašenje nezavisnosti Kosova uz uslov da Tadić postane predsednik, odnosno da nezavisnost proglase posle njegovog izbora na tu funkciju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marijan Rističević

- Da li je tačno da su tokom 2007. i 2008. godine, po depešama Vikiliksa, Tadić, Jeremić i Stefanović predstavnicima ambasade SAD obećali da neće reagovati na proglašenje nezavisnosti NATO države, koju neki zovu država Kosovo, ukoliko Albanci proglase nezavisnost, ali uz uslov da Boris Tadić bude izabran za predsednika Srbije - pitao je Rističević. 

Predstavnici ambasade SAD, kako objašnjava, trebalo je da ubede Albance da nezavisnost proglase tek posle izbora Borisa Tadića. 

- Da li su te Vikiliks depeše tačne i da li naše službe i naša Vlada raspolažu istim ili sličnim informacijama? - pitao je on. 

Rističević je pitao i tužilaštvo da li je tačno da je Biserka Živković 2011. godine primljena na mesto sekretara Tužilaštva za ratne zločine bez neophodnih uslova. 

- Nije imala pravosudni ispit što je bio uslov i nije imala osam godina radnog iskustva u pravosuđu, što je takođe bio uslov - rekao je on. 

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Boris Tadić

Aleksandar Šešelj je postavio pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i predsednici Narodne skupoštine Maji Gojković kada će Narodna skupština da zakaže sednicu o učlanjenju Srbije u Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), jer je to, kako je istakao, važno zbog naše bezbednosti. 

- Važno je da mi u ODKB imamo punopravno članstvo, zato što je srpski narod na KIM ugrožen - rekao je on. 

- Šta god ja mislio o Marku Ðuriću, poniženje je i sramota da se onako ponesu prema bilo kom funkcioneru Vlade Srbije, jer je to uvreda za našu zemlju - istakao je Šešelj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Ljubo

27.03.2018 12:20

Problem Kosova je vekovni problem!

luka

27.03.2018 12:23

U pravu je marjan....

Emina

27.03.2018 12:26

Dobro i logicno pitanje Risticevica.

Bire

27.03.2018 12:29

Naravno, i ne samo to , dobio je i koruocijske novce od "poštenog" Zapada za izdaju Srbije i prodaju Kosova.