VUČIĆ I MOGERINIJEVA SAGLASNI: Probleme Beograda i Prištine rešiti mirnim putem

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2018

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini saglasili su se večeras da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem, a Mogerini je poručila da "ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti".

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Vučić i Federika Mogerini

- EU unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup - rekla je Mogerini navodi se u zajedničkom saopštenju.

Vučić i Mogerini sastali su se kako bi, na otvoren i iskren način, razgovarali o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, rečeno je u saopštenju.

Visoka predstavnica EU Mogerini izrazila je žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu. 

- Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti. Evropska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup - istakla je Mogerini. 

Dvoje sagovornika, navodi se, su se saglasili da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem.


U suštinskom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i viksoka predstavnica EU Mogerini konstatovali su da je u nacionalnom i državnom interesu Srbije da očuva stabilnost, mir i napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Sastanak predsednika Srbije i šefice evropske diplomatije počeo je večeras oko 19.00 časova u zdanju na Andrićevom vencu i trajao je više od dva sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading