PUTINOVO NAREĐENJE: Rusija šalje demarš zbog akcije ROSU

Autor: novosti.rs

Vesti

29.03.2018

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Rusije u Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji, NATO i OEBS-u dobili su instrukcije da nadležnima u tim organizacijama izraze zabrinutost povodom događaja u severnoj Kosovskoj Mitrovici, pišu Večernje novosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

List navodi da su predstavnici Rusije dobili zadatak da nadležnima ukažu na propuste Kfora i Euleksa, čiji je zadatak očuvanje reda i mira u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Prema neimenovanim diplomatskim izvorima Novosti, ova mera je prva konkretna posledica telefonskog razgovora predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Pripadnici ROSU u ponedeljak su upali u zgradu Mitrovačkog dvora u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je bio organizovan skup u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, iuhapsili Marka Đurića koji je potom proteran u centralnu Srbiju.


Prilikom hapšenja Đurića, pripadnici specijalne jedinice bacali su šok bombe i suzavac, a tada su povređeni građani koji su se nalazili u Mitrovačkom dvoru i ispred njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading