(VIDEO) NAORUŽANJE SRBIJE NIKAD JAČE: Za našu armiju stiže moćni BACAČ RAKETA!

Autor: Tanjug

Vesti

01.04.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tehnički opitni centar na Voždovcu bi do kraja godine trebalo da završi ispitivanja više od 40 sistema koji će se naći u naoružanju naše armije. Trenutno su na završnom ispitivanju snajperska i modularna puška 7-62 mm za potrebe "Zastave", višecevni raketni sistem "Morava", a na internim ispitivanjima u VTI je i modernizovani i daleko moćniji sistem "Oganj".

RepublikaFoto: youtube.com/Cane Marko
Spski moćni bacač plamena - Oganj

Ministar odbarne Aleksandar Vulin je tim povodom sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem obišao Centar za ispitivanje naoružanja i vojne opreme na Voždovcu i podsetio da je u TOC uloženo više od 186 miliona dinara za potrebe unapređivanja tehničkih karakteristika tog objekta.

- Naša odbrambena industrija koristi kapacitete TOC-a i bez uspešnog TOC-a, dobro tehnološki i kadrovski opremljenog, ne možemo imati uspešnu odbrambenu industriju i sigurnu Vojsku Srbije - rekao je Vulin.

On je dodao da "nema kompromisa kada je u pitanju kvalitet naoružanja koje ulazi u sastav naše Vojske, i nema kompromisa kada je u pitanju bezbednost pripadnika Vojske Srbije".

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ

Prema njegovim rečima, iz tih razloga TOC svakodnevno radi na poboljšanju kvaliteta proizvoda i na svakoj potrebnoj zaštiti pripadnika Vojske. 

- Ulaganje u TOC, ulaganje u VTI, ulaganje u sve institucije naše Vojske koje razvijaju kvalitet i koje su u stanju da usvoje nova tehnička rešenja, bilo kroz sopstvene ideje ili ispravljanje grešaka na onome što se ovde u TOC-u prikaže, su od najveće važnosti za našu zemlju - izjavio je Vulin.

Kaže da će Ministarstvo odbrane i Vlada Srbije nastaviti sa Vojskom Srbije i Generalštabom da ulaže u kvalitet naših proizvoda i da ulaže u kvalitet svih onih sredstava tehnike koji treba da uđu u sastav naoružanja naše Vojske.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, kaže da je tokom današnjeg obilaska prikazano više integralnih ispitivanja nekoliko savremenih sistema naoružanja koja razvija Vojnotehnički institut sa svojim kooperantima u industriji za potrebe Vojske Srbije.

Ističe da je ovo prilika da se ispituje ne samo naoružanje, nego i da se uvežbavaju zajedničke akcije različitih operatora različitih sistema naoružanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading