KO ĆE DA ZAIGRA OPOZICIONARSKO KOLO? Đilas skuplja pulene za povratak na vlast?!

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2018

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo opozicije je blizu ujedinjenja u "Savez za Srbiju", čiju okosnicu bi činili Dragan Ðilas, Pokret slobodnih građana i Narodna stranka, a još je pitanje u kom formatu će do toga doći - kao koaliciji ili čvrstom savez.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas hoće pod isti kišobran još dva lidera!

List navodi da je inicijativa da se formira savez potekla od nosioca liste za izbore u Beogradu Dragana Ðilasa, a na kojoj su bili i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića i Narodna stranka Vuka Jeremića.

"Blic" piše, pozivajući se na više izvora, da su trojica lidera u kontaktu i da razgovaraju, a okosnica bi trebalo da bude PSG, Narodna stranka i Ðilas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Njih trojica kontaktiraju i lično i preko posrednika, a velike su šanse da se vrlo brzo izađe sa savezom i sa programskim načelima. Videćemo da li će pod jedan kišobran stati svi sa liste ili ne. Bitno je da dogovaranje ne traje predugo, jer će se izgubiti zamajac sa beogradskih izbora. Jedini kamen spoticanja, ako se tako moze nazvati, je u kojoj će formi biti - jeda deo je za labaviji savez, dok drugi deo smatra da bi trebalo da bude u čvršćoj formi - kaze izvor ovog lista.

Potpredsednik NS Nikola Jovanović smatra da je front neophodan, a da su dobrodošle stranke koje ne sarađuju sa vlašću.

Izbori u Beogradu su pokazali da je neophodno da se ujedini, ali i da taj savez ima viši stepen koordinacije, smatra i Borko Stefanović iz Levice Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (92)

Loading
Mirko

03.04.2018 10:24

Djilasovo vreme nikada vise nece doci

delije1389

03.04.2018 11:52

@Mirko - Losi igraci su u toj igri tako da veliko nista.

delije1389

03.04.2018 13:24

@Mirko - Nova organizacija od tri stare bitange .

fortuna

03.04.2018 10:25

Djiki tebi je i ostalo samo da podvikujes OP-OP... Na celu kola nece biti ti , niti iko od tvojih lopova.