OČEKIVANO: Kosovski ministar Sefaj podneo ostavku

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2018

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Fljamur Sefaj podneo je danas ostavku na tu funkciju, kako je ranije bilo i najavljeno.

RepublikaFoto: youtube.com/arbresh.info
 Fljamur Sefaj

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj zatražio je prošle nedelje da Sefaj podnese ostavku zbog njegove uloge u hapšenju i deportaciji šest turskih državljana osumnjičenih za povezanost sa pokretom Fetulaha Gulena, navela je "Gazeta ekspres". 

Sefaj je informisao Haradinaja o detaljima hapšenja i deportacije, kao i o svojoj umešanosti u tu operaciju.

Alijansa za novo Kosovo, čiji je Sefaj član i koja je potvrdila njegovu ostavku, saopštila je da Sefaj u toj operaciji nije bio "faktor koji odlučuje", već je samo primenio zakon na osnovu zahteva Kosovske tajne službe.

Lider Alijanse za novo Kosovo, Bedže Pacoli, zamenik je premijera i ministar spoljnih poslova, i on se ne slaže sa smenom člana kosovske vlade iz redova te stranke.

Pacoli je zapretio da će u slučaju da Sefaj bude razrešen, napustiti Haradinajevu vladu, koja je već izgubila parlamentarnu većinu nakon što su iz nje se povukli poslanici Srpske liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading