VOJSKA SRBIJE I PRAZNICIMA OBEZBEĐUJE SVOJU TERITORIJU: Vulin na Vaskrs u Kopnenoj zoni bezbednosti

Autor: Republika

Vesti

08.04.2018

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove brigadnog generala Ilije Todorova, obišao je bazu "Šušnjak" i njenim pripadnicima poželeo srećan Vaskrs.

RepublikaFoto: Tanjug/G. STANKOVIĆ
Aleksandar Vulin

- Vojska Srbije svakog dana, pa i praznicima, obezbeđuje svoju teritoriju i čuva naš način života. Vojska je uvek tu za svoje građanje i spremna je da sačuva mir, našu imovinu, teritorijalni integritet i suverenitet - istakao je ministar odbrane.

On je dodao da Vojska garantuje mir ne samo na prostoru Srbije, već i na prostoru čitavog Balkana - jer je sa snažnom i stabilnom Srbijom miran, siguran i stabilan Balkan, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

- U ovom trenutku na čitavoj našoj teritoriji je situacija apsolutno mirna. U Kopnenoj zoni bezbednosti nema nikakvih negativnih pojava i verujemo da će tako i ostati - naglasio je ministar odbrane.

U razgovoru sa starešinama i vojnicima ministar Vulin je rekao:

- Vi koji ste završavali sve škole i prolazili rigorozne testove znate sa kakvim odricanjima se suočavate. Uvek može da se nađe i neki drugi posao. Nije to ono što vas drži. Ja znam koliko volite našu Vojsku. Čuvajte svoju Srbiju! Nemamo nijednu stopu zemlje za bacanje. I niko ne može ovde da prolazi kako hoće i radi šta hoće dok ste vi tu.

Vulin je potom građanima Srbije, koji danas slave Vaskrs, čestitao praznik u ime svih pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane i poručio da je "Srbija snažna i sigurna onoliko koliko su snažne i sigurne vrednosti na kojima ona počiva - sloboda, mir, sigurnost za svakog građana naše zemlje", navodi se u saopštenju.

- I tokom ovih praznika vas molim da mislite na svoju Srbiju i da budete sa njom i u dobrim i u manje dobrim vremenima. Srbija je naučila da čuva svoju slobodu - dodao je on.

Raport je ministru predao komandir Baze poručnik Stefan Biserčić, a komandant Druge brigade Kopnene vojske pukovnik Željko Kuzmanović je Vulina upoznao sa stanjem bezbednosti u sektoru odgovornosti ove baze. 

On je rekao da se obezbeđenje realizuoje redovnim i planskim angažovanjem ljudstva na bazi i u prostoru i istakao da će biti predupređeni i sprečeni svi eventualni pokušaji narušavanja bezbedno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Soldat

08.04.2018 16:01

Vojska uvek treba biti spremna!

Soldat

08.04.2018 16:02

Odgovornost pre svega!

Soldat

08.04.2018 16:02

Srecan Uskrs svima!

Puket

08.04.2018 17:53

Tako treba,nek se naš narod oseća bezbednim.