ĐILAS BI DA ŠEFUJE DOK SE SVI DRUGI MENJAJU!

Autor:

Vesti

10.04.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas stavio je Vuka Jeremića i Sašu Jankovića pred veliku dilemu: da se utope u savez kojim će i praktično i suštinski on rukovoditi ili da budu proglašeni za one koji su srušili ideju o ujedinjenju opozicije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Rogovi u vreći: Janković, Jeremić i Đilas

Ako je verovati medijima bliskim opoziciji, (ne)pristojna ponuda koju bivši gradonačelnik nudi liderima Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana sastoji se u tome da njihovim savezom treba da rukovodi predsedništvo sa rotirajućim predsedavajućim članom, dok bi samo jedno mesto bilo stalno - menadžer koji operativno vodi savez. Zanimljivo, upravo to mesto Đilas je predvideo za sebe, uz jasno poruku: "Ja sam šef, svi drugi su promenljivi."

Radun: Šta god da izaberu Janković i Jeremić neće biti dobro za njih

- Uz menadžera, tu je i generalni sekretar koji bi koordinirao delegiranim operativcima članica saveza i sprovodio odluke predsedništva i menadžera. Tu ulogu je Đilas namenio Ljubanu Paniću, s kojim je blisko sarađivao u protekloj izbornoj kampanji - objavio je dnevni list Danas.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

OBA REŠENJA LOŠA

Podsetimo, posle završetka beogradskih izbora, Đilas je izneo predlog u 13 tačaka, koji je, između ostalog, predviđao i da stranke i pokreti članovi saveza zamrznu svoje samostalne aktivnosti.

Analitičar Branko Radun za Srpski telegraf ocenjuje da je Đilas podmetnuo kukavičje jaje Jeremiću i Jankoviću.

Vuk Stanković: Đilas bi na ovaj način dobio monopol nad delom opozicije

- Šta god Janković i Jeremić da urade, nalaze se u ćorsokaku jer će ih Đilas počistiti. To predsedništvo koje im on predlaže znači nekakvog počasnog predsednika, a u stvari će pravu vlast sprovoditi Đilas kao menadžer i njegovi ljudi od poverenja. Ukoliko NS i PSG prihvate izmenjeni predlog, utopiće se, a ako odbiju, rizikuju da nestanu jer im je podrška značajno opala. Šta god da urade, nije dobro za njih - uveren je Radun.

NOVAC I UTICAJ

Đilas hoće institucionalno da vodi savez i da koordinira njegove aktivnosti, dodaje analitičar Dejan Vuk Stanković.

- Ukoliko uspostavi institucionalnu kontrolu, a poseduje novac i uticaj u medijima, on bi mogao u potpunosti da potisne Jeremića i Jankovića i tako dobije personalno-politički monopol nad delom opozicije. Tu ima pomoć političkih marginalaca, poput Borka Stefanovića, koje hoće da izjednači sa Jankovićem i Jeremićem iako oni ipak imaju određeni uticaj u biračkom telu i kadrove.

Đilas ni juče nije odgovarao na pitanja Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
ivana

10.04.2018 06:52

U opoziciji bi svi da sefuju, zato se nikada nece ni dogovoriti.

Milan

10.04.2018 06:52

Teško da će opozicija pristati da im Đilas bude lider.

Vasa

10.04.2018 06:55

Dobro je Đilas zeznuo ovu dvojicu gubitnika, stari lisac, dobro je ispekao zanat kod žutaća.

Ivan

10.04.2018 06:57

Djilas, Jeremic i Jankovic su tajkuni.