BORISOV VUČIĆU: Dobro je što si samo škrgutao zubima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.04.2018

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima u Mostaru da mu je premijer Bugarske Bojko Borisov rekao da je dobro što je pozvao na mir posle pretnji Hašima Tačija o puškama, i poručio da će Srbija nastaviti da poziva na mir.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Bojko Borisov i Aleksandar Vučić

- Bila je izjava oko pušaka, "velike Albanije" i svega drugog. Bojko mi je juče rekao: ''Mogu da mislim da si škrgutao zubima, ali ono što si ispustio preko zuba je bilo dobro. Dobro je da si pozvao na mir - preneo je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa Borisovim posle sastanka u Mostaru.

- Mi ćemo tako nastaviti - poručio je Vučić i ponovio da je važno da se sačuvaju mir i stabilnost.

Rat nas vraća 100 godina unazad

Bilo kakav sukob vratio bi region stotinu godina unazad, izjavio je danas u Mostaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirajući zajednički zaključak razgovora koje je jutros imao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.

Vučić i Borisov razgovarali su o predstojećem Samitu u Sofiji 17. maja, kojem preti bojkot Španije zbog učešća predstavnika Kosova, a srpski predsednik ističe da su saglasni da je važno da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu. 


- Bilo kakav sukob bi nas vratio stotinu godina unazad - rekao je predsednik Vučić i dodao:

- Pokušao sam da uverim Borisova da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da sačuvamo mir i stabilnost i da ćemo na zapaljive uzjave reagovati strpljivo i trpeljivo i da tako pokušamo da rešimo naše probleme u regionu, jer bi nas svaki sukob vratio sto godina unazad". 

Kad je reč o Samitu EU - Zapadni Balkan, Vučić je konstatovao da je "mnogo vremena ispred nas i mnogo toga može da se dogodi i pre toga, a važno je da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Beogradjanin979

10.04.2018 09:51

Vucic je oduvek pozivao na mir, mirno resenje, diplomatiju, dijalog!

miki

10.04.2018 09:53

Tako je Vucicu!

Nana

10.04.2018 09:54

Vučić je pametan i iskusan političar koji zna da sila rađa silu i da se sve može rešavati dijalogom i kompromisom zato je i izbegnuta eskalacija sukoba na Kosovu.

Nenad

10.04.2018 10:10

Srbija se trudi da sve resava mirnim putem i dogovorom.