EU NIJE PROTIV IZBORA NA KOSOVU!

Autor: Tanjug

Vesti

11.04.2018

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija Evropske unije u Prištini poslala je poruku političkim liderima ukazujući na potrrebu postojanja stabilnih institucija, te poručila da se ne protivi održavanju vanrednih parlamentarnih izbora u ovoj godini, piše Koha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
EU nije protiv izbora na Kosovu

Evropska unija, kako se navodi, ukazuje na potrebu postojanja stabilnih institucija na Kosovu, u vreme kada opozicione partije Demokratska liga Kosova i Samoopredeljenje pozivaju na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pozivajući se na neimenovane izvore, list piše da je prethodno Kancelarija EU u Prištini poslala poruku kosovskim političkim liderima, od kojih je tražila da se fokusiraju na primenu nekoliko zadataka i poručila da se ne protivi tome da se izbori na Kosovu održe 2018. godine.

Izvori prištinskog lista tvrde da zadaci, koji prema EU moraju da budu ispunjeni u prvoj polovini godine, uključuju reformsku agendu dogovorenu s EU i formiranje Zajednice srpksih opština. 

U odgovoru listu, iz EU ukazuju na potrebu stabilnih institucija na Kosovu. 

- EU ne bi trebalo da se meša u slobodnu, demokratsku i političku debatu na Kosovu. Uprkos tome, imamo jasno razumevanje da su stabilnost i efikasno upravljanje u interesu naroda Kosova - navode i Kancelarije Evropske unije u Prištini za Kohu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
mima

11.04.2018 10:04

Sto bi se EU protivila izborima na KiM.

pavle

11.04.2018 10:06

Сад и избори а ЗСО на чекању? Шта све неће смислити

ana

11.04.2018 10:06

Kosovo treba da se pridrzava Briselskog sporazuma.

Kaja

11.04.2018 10:18

EU ne sme da bude pristrasna!