BEZ URLANJA U SKUPŠTINI! Đurišić nije ni seo na klupu Gojkovićeva ga izbacila

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.04.2018

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas rad, u toku je utvrđivanje dnevnog reda, a na početku sednice predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je meru udaljenja sa sednice poslaniku SDS Marku Ðurišiću.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zbog ne poslušnosti često poslanici poljube vrata


U prenosu se nije moglo čuti šta je Ðurišić govorio, a Gojković je istakla da neće dozvoliti vređanje predsednika parlamenta, "kako god da se zove".

- Bez urlanja i bez vikanja u toku glasanja. Kad ste u parlamentima širom sveta, znam da ste vrlo tihi i mirni i da poštujete pravila, te vas pozivam da poštujete i svoj nacionalni parlament, a ne da se ponašamo drugačije u Briselu i Strazburu, a kad smo u Beogradu, onda pravimo haos - rekla je Gojković.

Obrazlažući izmene i dopune Zakona o odbrani, koje je predložio, poslanik DS Radoslav Milojičić je naveo da je dobro da se promeni Zakon o odbrani i da to nema veze ni sa jednom političkom partijom.

Pred poslanicima je set finansijskih zakona, između ostalog će raspravjlati o izmenama i dopunama Zakona o PDV-u i akcizama.

RepublikaFoto: youtube.com/Lični stav
Nemirko Marko Đurišić

Raspravljaće se o predlogu zakona o planskom sistemu Srbije, zatim o izmenama i dopunama zakona o deviznom poslovanju, kao i o dopunama zakona o računovodstvu.


Na dnevnom redu su dopune Zakona o reviziji, izmene i dopune Zakona o faktoringu, poreskom postupku i administraciji.

Poslanici bi po utvrđuvanju dnevnog reda trebalo da raspravljaju i o davanju garancije za izgradnju vetroparka "Kostolac", o garancijama za Srbijagas, a polemisaće se o izmeni i dopuni Konvencije o privremenom uvozu. 

Među tačkama je i potvrđivanja finansijskog ugovora za železničku prugu Niš-Dimitrovgrad kao i još nekoliko sporazuma.


Skupština će raspravljati i o izboru članova Državne revizorske institucije (DRI), organizaciji rada Narodne skupštine i izboru člana Komisije za hartije od vrednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ja

11.04.2018 11:18

Sigurna I dobra plata,besplatna hrana I moze I'm se...bas ih briga za narod....ni prvi ni poslednji put...