VUČIĆ: Srbija čvrsto podržava standarde slobode medija!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.04.2018

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predstavnikom OEBS-a Arlemom Dezirom izjavio je da Srbija čvrsto podržava principe i standarde slobode medija i izražavanja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

U razgovoru o važnosti medijskih sloboda i zaštiti novinara, Dezir je istakao da je prioritet OEBS-a bezbednost novinara, kao i rešenje slučajeva ubistava novinara. 

On je naglasio da je izuzetno važno što je Srbija formirala Komisiju za istragu ubistva novinara i naglasio da će danas prisustvovati obeležavanju godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije.

Dezir je istakao važnost stvaranja klime u kojoj se podržava zaštita novinara i sprečavaju pretnje, kao i da je od izuzetne važnosti uspostaviti transparentne uslove za finansiranje medija.

Predsednik Vučić je istakao da nadležni organi rade na rešavanju svih prijavljenih slučajeva napada na medije i njihove predstavnike i ulažu maksimalne napore da pronađu i kazne počinioce nasilja nad novinarima.

On je izrazio spremnost da predstavnika za slobodu medija nadležne institucije obaveštavaju o napretku u rešavanju slučajeva koji se tiču bezbednosti novinara i merama koje se preduzimaju u cilju prevencije potencijalnih napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Alisa

11.04.2018 11:21

U Srbiji je sloboda medija i veća od normalne

Janko

11.04.2018 15:35

@Alisa - Postuju se sva prava medija, kao sto i treba da bude.

ana

11.04.2018 11:22

Srbija podrzava slobodu medija.

sasa

11.04.2018 12:06

@ana - Na dobrom smo putu