DOBRA PRILIKA ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU! Đurić: Naša odgovornost je da sačuvamo mir!

Autor: politika.rs

Vesti

14.04.2018

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je izjavio da je nemačkoj kancelarki Anegeli Merkel predstavljeno činjenično stanje na Kosmetu, kao i da se stvara vrsta manevarskog prostora za Srbiju kada se ima podrška ideji pronalaska kompromisa.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

- Mi smo juče imali dobru priliku da, zahvaljujući činjenici da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić drugi put za dva meseca pozvan da izloži stavove Srbije, predstavimo ne samo činjenično stanje na terenu već i tačku po tačku šta nije urađeno, a što je dogovoreno Briselskim sporazumom - rekao je Ðurić gostujući na RTS-u.

Naveo je da je bio ponosan kad je od Merkelove čuo da ona lično ima poverenja u predsednika Srbije i kaže da je nemačkoj kancelarki rečeno šta se sve dešavalo 26. marta.

- Mi smo izneli i pokazali dokaze o svemu što se tamo dešavalo i to što je Merkelova želela to da čuje od predsednika dosta govori. Ovo je bio važan susret kome je naša strana pristupila odgovorno i ozbiljno - napominje Ðurić.

Prema njegovim rečima, predstavnici Srba na KiM postupaju na odgovoran način, kako je dogovoreno.

- Sigurno da nakon svega što se dešavalo 1999, 2004. i 2008. kada je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, Srbija suočena sa teškim izborima. Kada imate podršku ideji pronalaska kompromisa, znači da se stvara vrsta manevarskog prostora za Srbiju - istakao je Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/Press služba predsednika Srbije

Dodaje da je Zajednica srpskih opština stvar na kojoj rade Beograd i Priština, a koju vode predstavnici Srba na Kosmetu.

- ZSO će moći da se formira jedino na način na koji je dogovoreno. Ako zaista ništa novo ne treba da se formira i menja, što su razgovarali sa nama. Mi smo uvek poštovali dogovore, a nepoštovanje ostavljamo njima, ali neka ne misle da nećemo da se borimo i izborimo da dođemo do onoga što nam je sporazumom garantovano i da ostanemo i opstanemo na KiM - rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Ðurić je, takođe, rekao da noćašnja dešavanja u Siriji pokazuju koliko je važno da se u našem regionu sačuva mir.

- Naša odgovornost je da se fokusiramo na očuvanje stabilnosti i mira u našem regionu i da radimo na rešavanju problema. Nastojanje našeg rukovodstva je doprinos stabilizaciji - objašnjava Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (62)

Loading
Una

14.04.2018 09:38

Da je politika koju vodi predsednik Aleksandar Vucic dobra.pokazuje sve veca podrska gradjana Srbije.

milos

14.04.2018 09:57

Mir i stabilnost sve resava.

kontesanera

14.04.2018 10:03

Za Srbiju je veoma važno formiranje ZSO u narednom periodu.

Sasa

14.04.2018 10:05

Drago mi je sto nas Merkelova podrzava u tome da treba ocuvati mir i stabilnost.