KOZAREV: Informacije o odlasku Đurića na KiM lako proveriti

Autor: Tanjug

Vesti

15.04.2018

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev smatra da su izmišljene izjave o navodnom zakasnelom obaveštenju 23. marta o odlasku Marka Ðurića na Kosovo i Metohiju i da su činjenice lako proverljive.

RepublikaFoto: youtube.com/KosInfo.net
Dušan Kozarev

- U pisanoj korespondenciji u skladu sa Sporazumom o posetama zvaničnika, jasno se vidi da je informacija o odlasku Marka Ðurića u Kosovsku Mitrovicu upućena u petak, 23. marta, u 9.44 sati prepodne, a ne po završetku radnog vremena, kako tvrdi navodni izvor iz NATO - saopštio je Kozarev.

Ukoliko su tačne informacije pojedinih beogradskh medija koji se pozivaju na neimenovane izvore u NATO, onda ona, naveo je Kozarev, "predstavlja zlonamernu dezinformaciju i dodatno svrstavanje uz Prištinu, a protiv regionalne stabilnosti".

Činjenice u vezi sa odlascima direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića u našu južnu pokrajinu su toliko lako proverljive da je gotovo neverovatno da bi se, ističe Kozarev, neko iz NATO-a "usudio da, izmišljajući fakte, javno laže i opravdava nasilje maskiranih bandita Prištine nad golorukim srpskim narodom".

- Zato smatram da je izjava o navodnom zakasnelom obaveštenju o odlasku Marka Ðurića na Kosovo i Metohiju, koju je nekakav neimenovani zvaničnik NATO dao agenciji Beta, ili izmišljena, ili je možda uopšte nije dao neko iz Brisela već izvor iz Donjeg Prekaza - naveo je zamenika direktora Kancelarije za KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Đurić

Uostalom, pita Kozarev, zašto bi neko ko govori istinu bio citiran kao neimenovani izvor, jer anonimni izvor je "najčešće eufemizam za laž i spinovanje, a oni koji u ovako osetljivim stvarima sebi dozvoljavaju da zbunjuju javnost isfabrikovanim rekla-kazala informacijama, takođe nisu bez krivice".

On je istakao da se notornim lažima ne može prikriti činjenica da je napad na goloruki srpski narod, Marka Ðurića i izabrane političke predstavnike Srba sa Kosova i Metohije bio najogoljeniji i ničim izazvan čin nasilja.

- O ulozi NATO u tom događaju dovoljno rečito govori slika pripadnika Kfora koji u blizini sale u Kosovskoj Mitrovici, u trenutku kada se događa nasilje, nonšalantno fotografiše, umesto da nasilje sprečava - zaključio je Kozarev u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.