DAČIĆ: KRIVI SMO, NAVIKLI SMO EU DA NAS USLOVLJAVA

Autor: Tanjug

Vesti

16.04.2018

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da Srbija neće menjati svoj stav prema Ruskoj Federaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dačić očekuje da Eu nastavi sa nametanjem obaveza

Dačić je, na konferenciji za novinare posle susreta sa šefom diplomatije San Marina Nikolom Rencijem, rekao da očekuje da će EU nastaviti sa konstantnim nametanjem obaveze da moramo, mnogo ranije nego što bi pristupili Uniji, da usaglašavamo u potpunosti našu spoljnu politiku.

- Mi smo sami krivi, jer smo ih navikli, pošto smo na početku usaglasili više od 90 odsto naših akata. Ali tada je bila situacija drugačija, nije bila kriza u Ukrajini. Sada je taj procenat uaglašenosti opao i zbog toga stalno vrše pritisak da moramo da se pridružujemo merama prema Ruskoj federaciji i drugim državama - kazao je Dačić.

Šef diplomatije je istakao da Srbija prema prijateljima ne može da se ophodi na takav način i da to nije u nacionalnom interesu.

- Ne možemo da tražimo pomoć oko Kosova i Metohije, a s druge strane se pridružujemo sankcijama. To ne bi bilo ni moralno, ni politički pošteno - podvukao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading