NIKOLIĆ SA ROGOZINOM U MOSKVI: Srbija i Rusija moraju još snažnije da sarađuju

Autor: n1info.rs, Republika

Vesti

16.04.2018

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić rekao je u Moskvi da je Srbija zainteresovana za snažnije prisustvo ruskog kapitala u Srbiji, saopštilo je to telo.

RepublikaFoto: Tanjug
Tomislav Nikolić i Dmitri Rogozin

- Rusija mora biti strateški i ekonomski prisutna u Srbiji, mi možemo i moramo snažnije da sarađujemo - rekao je Nikolić tokom sastanka s potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom i pozvao rusku stranu da više predlaže projekte.

Nikolić je, navodi se u saopštenju, naveo da bi značajan korak ka mnogo boljim odnosima u budućnosti bilo poboljšanje položaja srpskih radnika u Rusiji kao i mogućnost da se srpski studenti zaposle u Rusiji nakon završetka studija.

Rogozin, koji je i kopredsednik srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, pozvao je srpske zvaničnike da češće imaju direktne kontakte s ruskim kolegama da bi jačala privredna saradnja i naveo da podržava veće prisustvo srpskih radnika i privrednika na ruskom tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading