Hrvatska delegacija prekida posetu Srbiji zbog Šešelja: On im opsovao MAJKU USTAŠKU!

Autor: Republika

Vesti

18.04.2018

13:10 >> 14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, zvaničnici Hrvatske otkazali su susret sa srpskom ministarkom evropskih integracija i povukli se u zgradu hrvatske ambasade u Beogradu. Kako je zvanično saopšteno, oni su ubrzo potom doneli odluku da prekinu posetu Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vojislav Šešelj

Kako je za N1 rečeno u Vladi Hrvatske, premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković razgovarali su i doneli takvu odluku. Dogovoreno je da se cela delegacija vrati u Hrvatsku.

Iz kancelarije predsednika Sabora saopšteno je da je odlučeno da se prekine poseta nakon incidenta koji je izazvao Šešelj u Skupštini Srbije.

- Uprkos vrlo dobrom početku službene posete i opredeljenosti da napravimo najbolje za unapređenje odnosa dve države, zbog ovog čina kojim je grubo povređeno dostojanstvo Republike Hrvatske i hrvatskog sabora, prekinuli smo posetu - navodi se u saopštenju.

Najoštrije se osuđuje necivilizovan i neprihvatljiv čin Vojislava Šešelja, gaženje hrvatske zastave, nepoštovanje hrvatskih simbola i uvrede na račun članova hrvatske delegacije i drugog čoveka Republike Hrvatske, potvrdila je portparolka hrvatske Vlade Sunčana Glavak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (67)

Loading
Stefan

18.04.2018 14:19

Seselj svojim ispadom nije uvredio samo Hrvatsku delegaciju vec i sve Srbe i druge narode koji se zalazu za normalizaciju i napredovanje dobrih odnosa u regionu.

Igor

18.04.2018 14:19

Ludi Seselj nema pametnija posla nego da vredja hrvatsku delegaciju.

ana

18.04.2018 14:20

SESELJA TREBA KAZNITI ZA TAKVO PONASANJE.

Olja

18.04.2018 14:24

Samo Šešelju može da padne ovako nešto na pamet! Ovim ponašanjem je samo obrukao Srbiju!