OPOZICIJA NE PRESTAJE DA SE BLAMIRA: Đilas zanemeo, Jeremić ih šalje na hlađenje!

Autor: Republika

Vesti

18.04.2018

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas nije hteo da komentariše odluku Pokreta slobodnih građana (PSG) da odbije njegov predlog o formiranju opozicionog Saveza za Srbiju.

Foto: Tanjug/AP
Ne mogu da se dogovore

Đilas je agencijama kratko rekao da ne želi da komentariše odluke Predsedništva Pokreta.

U utorak je održan sastanak predstavnika opozicije na kojem su Đilas, predsednici Narodne stranke Vuk Jeremić, Pokreta za preokret Janko Veselinović, PSG Saša Janković, Levice Srbije Borko Stefović i sindikata Sloga Željko Veselinović razgovarali o budućoj saradnji.

Predsedništvo PSG saopštilo je kasnije da je jednoglasno zaključilo da nije prihvatljiv Đilasov predlog za stvaranje "Saveza za Srbiju".

Jeremić je povodom stava Pokreta slobodnih građana rekao da je potrebno "ohladiti glavu i smiriti strasti" i da je neophodno pronaći format zajedničkog delovanja prave opozicije.

Na konferenciji za novinare u Medija centru, Jeremić je rekao da je politika "živ proces" i da dolazi i do razmimoilaženja.

- Verujem da ćemo pronaći način da prevaziđemo sva neslaganja. Potreban nam je zajednički nastup - rekao je Jeremić.

On je rekao da ima više ideja kako da opozicija zajedno deluje.

- Narodna stranka će učiniti sve da se pronađe zajednički imenitelj. Uveren sam da ćemo modalitet pronaći i da neće biti trajnih prepreka - rekao je Jeremić.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović izjavio jeda mu je žao što je Pokret Saše Jankovića odlučio da ne ide u Savez za Srbiju.

PSG je u saopštenju naveo i da je spreman da sarađuje sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i pojedincima u aktivnostima kojima se rešavaju problemi građana Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (83)

Loading
miki

18.04.2018 15:18

Bruka i sramota!

Nikola

18.04.2018 15:21

Sada sami između sebe ratuju. Đilas i Janković neće lako ući u sradnju. Jeremić se trudi da ih pomiri ali uzalud.

Petar

18.04.2018 15:25

Slika u tekstu govori vise od reci, Jankovic nadmen, Jeremic zabrinut, a Djilas tuzan.

Dajana

18.04.2018 15:26

Ova trojka je genijalna.Uvek nas obraduju nekim novim blanovima, nekim novim obecanjima koje nikada nece da ispune. Da vidimo kako ce se ova drama odvijati dalje.