VUČIĆ, DIKOVIĆ I VULIN ČESTITALI DAN VOJSKE SRBIJE

Autor: Agencije

Vesti

22.04.2018

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković čestitali su danas 23. april - Dan Vojske Srbije (VS) svim pripadnicima oružanih snaga.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Vojska Srbije

Kako se navodi u čestitki, Vučić je ocenio da su pripadnici VS u ovoj godini izvršili brojne zadatke i postigli zapažene rezultate u obuci, kao i da su uspeli da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić sa našim vojnicima

- Drugi srpski ustanak u Takovu (1815), čije se podizanje obeležava kao Dan VS, a naročito njegove tekovine, zauzimaju posebno mesto u našoj nacionalnoj istoriji i predstavljaju trajan izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci. Stvaranje i izgradnja moderne srpske države i vojske dobija svoju potvrdu u očuvanju tradicionalnih vrednosti, ali i u prihvatanju i usvajanju novih kulturoloških tekovina - naveo je Vučić u čestitki.

On je ocenio da pripadnici VS daju visok doprinos napretku Srbije i njenih građana, pružajući punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilnosti regiona, kao i punog uključenja države u evropske integracije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Ministar Vulin je ocenio da je 23. april datum od izuzetnog značaja u očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta moderne državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka.

- Profesionalnim izvršavanjem namenskih zadataka VS je postigla zapažene rezultate na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju naših jedinica uvažavajući tradicionalne i implementirajući novostvorene vrednosti. Čestitajući vam praznik i uveren da ćete i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke i ispunjavati obaveze koje vam predstoje, iskreno vam želim da i dalje budete aktivan činilac bezbednosti u zemlji i regionu, koji će Srbiju voditi ka prosperitetu i boljoj budućnosti - dodao je Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/Đorđe Savić
Ljubiša Diković

General Diković je ocenio da vojska proslavlja početak Drugog srpskog ustanka kao svoj dan jer je to jedan od značajnih datuma za stvaranje moderne srpske državnosti, u kojoj je srpska vojska imala nezamenljivu i odlučujuću ulogu.

- VS danas predstavlja faktor stabilnosti u regionu, doprinosi razvoju saradnje i izgradnji partnerskih odnosa sa stranim armijama. Zahvaljujući učešću u multinacionalnim operacijama i spremnosti za pružanje podrške civilnom stanovništvu u vanrednim situacijama, VS uživa veliki ugled u zemlji i svetu. Siguran sam da ćete i u restriktivnim uslovima biti spremni da kvalitetno i odgovorno izvršavate postavljene zadatke, dajući pun doprinos izgradnji savremene vojske, koja će kao i do sada, biti institucija od velikog poverenja građana Srbije - dodao je Diković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
SlobodanBG

22.04.2018 13:58

Svi mi izuzetno cenimo i postujemo Vojsku Srbije!

SlobodanBG

22.04.2018 14:05

Vojska Srbije polako povaraca ugled i svaka zasluga ide Vladi Srbije!

SlobodanBG

22.04.2018 14:06

Nasa vojska je jedan od kljucnih faktora bezbednosti u regionu!

SlobodanBG

22.04.2018 14:09

Srecan divan dan Vojsci Srbije, da budu sve jaci i jaci!