ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE PARAĆIN: Ako Tramp ne mora u penziju, ne moram ni ja!

Autor: srbijadanas.com

Vesti

26.04.2018

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Opštine Paraćin, Tomislav Šaletić je u isto vreme i jedan od direktora privatne firme koja je samo 2017. godine, pobedila na javnim konkursima i tenderima koje je raspisala ova Opština, u vrednosti od oko 480.000 evra.

RepublikaFoto: youtube.com/Sportske igre mladih Srbija
Tomislav Šaletić

Naime, Šaletić je na funkciju zamenika predsednika Opštine Paraćin došao 29. aprila 2016. godine, i još uvek je na njoj, a prema podacima iz APR, Šaletić je skoro 10 meseci ranije postao jedan od direktora Akcionarskog društva za inženjering, građevinarstvo i promet, Spektar Invest.

Međutim, Šaletić je sada podneo zahtev da se obriše iz APR, tačnije 17.04.2018, ali taj zahtev je odbijen i on se i dalje nalazi na funkciji direktora te privatne firme, piše portal Srbija Danas.

Slučaj ove paraćinske afere došao je i u Skupštinu Srbije kada je poslanik SNS Aleksandar Marković zatražio da se ispita afera, ali i da se raspišu novi izbori u toj opštini zbog skandala koji je nastao zbog zamenika prvog čoveka Paraćina.

Zašto ne ide u penziju?

Nakon svega, povelo se i pitanje zbog čeka Šaletić nije u penziji kada je napunio 65 godina što je zakonski uslov za penziju i tako radno mesto u Paraćinu zauzima mladim generacijama. Ipak, Šaletić smatra da on treba da radi, a na pitanje zbog čega nije u penziji on se uporedio sa najmoćnijim čovekom sveta Donaldom Trampom.

- Pa kad može predsednik Amerike da bude predsednik sa 74 godine, mogu i ja zamenik predsednika opštine – rekao je Šaletić i dodao:

- Šta to znači?! Da ako imaš više od 65 godina ispada da ne možeš više ništa da radiš. Ne planiram uopšte da idem u penziju. Zašto bih išao u penziju kada ja igram fudbal aktivno, bavim se sportom.

Podsetimo, Šaletić je nedavno objasnio da je svoju duplu funkciju opravdao time da je "smetuo sa uma" da je direktor jedne privatne firme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading