ŠIPTARSKA PODVALA: Haradinaj nije ni pozvan da dođe u Medveđu

Autor: Novosti, Republika

Vesti

28.04.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj nije pozvan da prisustvuje manifestaciji koja se održava 1. maja u većinski albanskom selu Tupale u opštini Medveđa. Međutim, čak i da se uputi ka ovom mestu, bio bi uhapšen čim bi se našao na teritoriji koju kontroliše srpska policija.

RepublikaFoto: Tanjug
Ramuš Haradinaj

Za Haradinajem je na snazi poternica srpskih sudova zbog ratnih zločina i, kako je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ukoliko bi Haradinaj bio dostupan policiji, bio bi uhapšen.

Informaciju da je Haradinaj pozvan da dođe u Medveđu preneo je portal na albanskom jeziku "Preševa jone", na šta je sam Haradinaj dao komentar da je "spreman da poseti i Beograd, ako je pozvan", da to ne zavisi od njegove želje ili volje Prištine, već od Beograda.

Predsednik opštine Meveđa Nebojša Arsić objašnjava, za "Novosti", da se u selu Tupale održava tradicionalna manifestacija tokom koje se organizuje turnir u malom fudbalu i kulturno-zabavni program i da je ranijih godina proticala bez ikakvih problema, a da je sada na nju skrenuta pažnja zbog neistinite informacije:

- Čim sam čuo da je Haradinaj pozvan, proverio sam tu informaciju u Organizacionom odboru iz kog mi je preneto da on nije na listi zvanica. Kao i pre, protokolarno su pozvani predsednici Albanije i Kosova i tri opštine sa KiM - Kosovske Kamenice, Prištine i Kosova Polja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
Miki

28.04.2018 11:39

Respekt za nasu policiju.

Stefan

28.04.2018 11:47

Haradinaj svakom svojom izjavom provocira i svi znamo da laze.

Fudbaler

28.04.2018 11:51

Biće uhapšen, jer je snazi i dalje njegova poternica koja važi u Srbiji.

Jasna

28.04.2018 11:54

Samo neka dodje u Medvedju i ide pravo u zatvor.