ODLIKOVAN BIVŠI MINISTAR: Mrkića Japan pamti i po podršci tokom zemljotresa!

Autor: Tanjug

Vesti

30.04.2018

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski diplomata, bivši ambasador Srbije u Japanu i bivši ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić dobio je odlikovanje od Vlade Japana koje se dodeljuje stranim državljanima za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju bilateralnih i prijateljskih odnosa sa tom zemljom.

RepublikaFoto: youtube.com/msp video
Ivan Mrkić

U obrazloženju odlikovanje prvog reda - Ordena izlazećeg sunca sa velikom lentom, Vlada Japana je navela da je Mrkić doprineo jačanju bilateralnih odnosa između Srbije i Japana, saopštila je Ambasada Japana.

Takođe, u obrazloženju nagrade, navedeno je da je Mrkić objavljivanjem knjige "Mali vodič kroz istoriju srpsko-japanskih odnosa", na srpskom i na japanskom jeziku, dao neizmeran doprinos unapređenju prijateljskih veza dve zemlje. 

- U Japanu ga pamte kao jednog od retkih ambasadora iz Evrope koji je 2011. godine, nakon katastrofalnog zemljotresa Istočnog Japana i cunamija, doneo odluku da neće napustiti Tokio - saopšteno je. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading