DAČIĆ U NEPALU: Podrška Srbiji u očuvanju suvereniteta

Autor: Tanjug

Vesti

04.05.2018

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Nepalu sa šefom diplomatije te zemje Pradipom Kumarom Gjavalijem koji je pružio jaku i nedvosmislenu podršku naporima Srbije za očivanje tritorijalnog integriteta i suvereniteta.

RepublikaFoto: tanjug/M. JELISAVCIC
Srdačno razgovarali

Gjavali je ukazao da je Nepal privržen poštovanju međunarodnog prava i celovitosti međunarodno priznatih država, kao i da će blisko sarađivati sa Republikom Srbijom u tom procesu.

Zahvalnost za KiM

Dačić, koji je danas doputovao u zvaničnu posetu Nepala, izrazio je zahvalnost zbog principijelnog stava Vlade Nepala da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost "Kosova" i upoznao je detaljno Gjavalija o aktuelnoj situaciji na KiM, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. 


Dvojica ministara založila su se i za unapređenje bilateralnih odnosa, a posebno ekonomske saradnje, a Dačić je najavio mogućnost ukidanja viza za građane Nepala.

Minsitar Gjavali je izrazio veliko zadovoljstvo realizacijom posete, posebno imajući vidu činjenicu da su susreti na visokom i najvišem nivou između naše dve zemlje, uprkos tradicionalnom prijateljstvu, nedovoljno česti. 

Gjavali je istakao spremnost nepalske vlade da uloži napore u pravcu sveobuhvatnog unapređenja bilateralnih odnosa između naše dve zemlje, posebno kada je u pitanju ekonomska saradnja.


Šef srpske diplomatije izrazio je želju srpske Vlade da u narednom periodu realizuje što više konkretnih oblika bilateralne saradnje, pre svega u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj, obrazovnoj, sportskoj i drugim oblastima. 

Firme iz Nepala

Izrazio je posebno zadovoljstvo prisustvom u Srbiji velikog nepalskog privrednog giganta "Chaudhary group" iz Katmandua, koji je oktobra 2017. godine otvorio svoju prvu evropsku fabriku nudli i drugih polugotovih jela od testenina u Rumi. 

Izraženo je očekivanje da će i ostale nepalske firme, vođene primerom "Chaudhary group“, biti sve prisutnije u Srbiji.

Dačić je pozvao nepalskog kolegu da u narednom periodu poseti Srbiju, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading