ŠEŠELJ REŠIO: Idem u Hrtkovce, pa neka policija tuče do mile volje

Autor: Agencije, Republika

Vesti

05.05.2018

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Spske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovio je da će radikali sutra, 6. maja održati zabranjeni skup u Hrtkovcima i dodao da oni idu u "dobroj veri da čine dobro političko delo".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vojislav Šešelj

- Nećemo potpuno da odustanemo, mi idemo pa gde nas policija zaustavi. Sutra niko od nas neće nositi oružje. Idemo u dobroj veri da činimo dobro političko delo - kazao je Šešelj za Pink.

On je dodao da ne spori da država ima pravo da upotrebi silu, ali je ocenio da svaka upotreba sile mora imati pravi razlog, a da sada razlog ne postoji.

- Mi zaista nemamo nameru da pravimo incident i čemu onda to -  izjavio je lider radikala.

Šešelj je dodao da se radikali neće tući sa policijom, i da će sesti na zemlju ukoliko policija počne njih da tuče.

- Pa neka tuče do mile volje. Neka tuče narodne poslanike, stranačke funckionere, neće nam biti prvi put da nas tuče policija - izjavio je Šešelj.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su svi najavljeni politički skupovi u Hrtkovcima zabranjeni jer bi takva okupljanja mogla da dovedu do narušavanja javnog reda i mira, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je kazao da je država zabranila sve skupove u nedelju u Hrtkovcima i da neće biti nemira i nereda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading