OTVORENE PRETNJE HARADINAJA! Rasprava o razmeni doneće TRAGEDIJU!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.05.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da rasprava o razmeni teritorija može da donese tragediju na Balkan, a, kako je ocenio, nema potrebe da se vraćamo nazad.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Jasno se videlo ko je izgubio, a ko pobedio. Ova rasprava je opasna zato što proizvodi mržnju, destabilizaciju i nove ratove na Balkanu, jer nema države u kojoj nema nacionalnih manjina. Samo Srbija je puna, prepuna nacionalnih manjina od Medveđe do Subotice. Ako ovaj predlog dolazi od Srbije, samo Srbija bi imala gubitke u tom pravcu - rekao je Haradinaj za Preševa jone.

On je kazao da, ako je Srbija zainteresovna za stabilnost, nacionalnim manjinama treba da da prava, a pre svega Albancima iz Preševske doline.

- Mi smo dali sva moguća prava srpskoj manjini na Kosovu. Zato, Srbija treba da uči od Kosova kako se poštuju manjine - nikada nismo vršili nasil?e, zaustavl?ali udžbenike za srpsku manjinu, nismo pretili i plašili avionima i helikopterima Srbe na severu Kosova - rekao je Haradinaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (71)

Loading
Nikola

07.05.2018 14:27

Haradinaj nije u poziciji da bilo kome preti, a pogotovu da priziva krvoproliće na balkanu.

goga

07.05.2018 14:44

Haradinaj je zlocinac i silom hoce sve.

Ivana

07.05.2018 14:46

Dotični može samo da preti, a to pokazuje koliko su neozbiljni i neadekvatni da bi bili predstavnici naroda!

Dragutin

07.05.2018 14:49

Otovreno preti a mi da nesto tako cinimo lincovali bi nas.