Ružić otkrio šta misli o ostavci MINISTRA VUJOVIĆA!

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2018

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da mu je bila čast da sarađuje sa ministrom Dušanom Vujovićem koji je, kaže, kao finansijski znalac svoje znanje stavio u funkciju fiskalne konsolidacije i pronalaženja načina da Srbija dođe do ekonomske stabilnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branko Ružić

- Siguran sam da će on i u buduće svoje znanje staviti na raspolaganje Srbiji jer je napravio ono što možemo nazvati istorijskim pomakom za prethodne četiri godine - rekao je Ružić novinarima nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti srtučnog usavršavanja sa potpredsednikom Vlade Slovenije i ministrom javne uprave Borisom Koprivnikarom. 

Ružić je naveo da svaki javni poziv nosi terete, te da svako ima pravo da donosi lične odluke. 

Upitan o navodima medija da bi na mestu ministra finansija mogao da se nađe sadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, Ružić je rekao da nema nikakvu informaciju o tome, te da se neće baviti spekulacijama. 

- Mislim da pre svega moramo da sačekamo da vidimo da li je Vujović fiormalno i dalje ministar finansija ili ne, kao i da li će biti potrebno da se izabere novi ministar ili će se neko od postojećih ministara naći na toj funkciji - rekao je Ružić i dodao da su te stvari predmet političkog dogovora vladajuće partije SNS i njenog predsednika i predsednika države Aleksandra Vučića.

- Kao što je i predsednik ranije rekao imamo važnijeg posla od rekonstrukcije vlade, a to je pre svega razvezivanje kosovskog Gordijevog čvora što je sada prioritet nad prioritetima - naveo je ministar. 

Upitan da li brine za svoju ministrasku funkciju, Ružić je rekao da nikada u životu nije bio zabrinut niti iznenađen i istakao da je posao ministara da rade najbolje što mogu, a da su ministarske fotelje i pozicije prolazna kategorija. 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti srtučnog usavršavanja: Branko Ružić i Boris Koprivnikar

- Što se tiče mog ministarstva, imamo dobro postavljen temelj i dobro uigrane timove, a pozicija ministra je promenljiva i ja tim povodom nemam razloga da brinem - kaže Ružić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading