VUČIĆ SUMIRA POSETE ANKARI I MOSKVI: Srbija je pouzdan i korektan partner i to ne traje jedan dan

Autor: Republika

Vesti

09.05.2018

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom uvek razgovaramo iskreno, otvoreno i o svim temama i, kad god je potrebno, on je tu za Srbiju, kaže za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dodaje da smo pouzdan i korektan partner, te da u Srbiji "to ne traje jedan dan".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić je, u intervjuu za RTS, rekao da je važno da su Srbija i Rusija učvrstile prijateljstvo, saradnju u svim oblastima društvenog života, te da se razgovaralo o svim ključnim pitanjima.

- Zahvalan sam što je Vladimir Vladimirovič Putin ukazao ogromnu čast srpskoj delegaciji i Srbiji kao državi stavljajući nas kao glavne goste ovogodišnje parade povodom pobede nad fašizmom. To je pokazalo, osim toga što imamo mnogo toga zajedničkog u prošlosti, da ćemo imati mnogo toga zajedničkog u budućnosti - poručio je Vučić.

Napomenuo je da je sa Putinom "mnogo, mnogo vremena" proveo razgovarajući o Kosovu i Metohiji.

- Analizirali smo sva postojeća dokumenta Ujedinjenih nacija, analizirali smo i ponašanja svih aktera na svetskoj političkoj sceni, pre svega o tom pitanju- naglasio je predsednik Srbije.

Takođe, sa Putinom je razgovarao o ekonomskoj saradnji, saradnji u oblasti energetike, vojnotehničkoj saradnji, kao i o poseti predsednika Rusije Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Očekujemo ga ili u oktobru ili novembru- dodao je Vučić.

Predsednik smatra da smo uspeli da pokažemo da je Srbija pouzdan i korektan partner, te da "u Srbiji to ne traje jedan dan".

- Svi znaju, i ovde i u Evropi i u svetu, da je Srbija na evropskom putu, ali da kad Srbija kaže da neće da uvodi sankcije Ruskoj Federaciji, onda Srbija neće da uvodi sankcije Ruskoj Federaciji. Kad kaže da će ostati vojno neutralna i da neće da ide ni u NATO ni bilo koji drugi vojni savez, onda će se Srbija tako i ponašati- istakao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading