VLADA SRBIJE PREDUZIMA MERE PROTIV KORUPCIJE!

Autor: telegraf.rs

Vesti

11.05.2018

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Vladi Srbije je održan prvi sastanak Koordinacionog tela za usmeravanje aktivnosti u sprovođenju preporuka Grupe zemalja protiv korupcije GREKO, kojem su prisustvovale predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka pravde Nela Kuburović.

RepublikaFoto: Tanjug/MNISTARSTVO PRAVDE SRBIJE
Ana Brnabić i Nela Kuburović na sastanku Koordinacionog tela za usmeravanje aktivnosti 

Predsednica Vlade istakla je da Vlada Republike Srbije, zajedno sa svim resornim ministarstvima daje punu podršku radu ovog tela i da veruje da će ono doprineti što bržem i kvalitetnijem ispunjavanju GREKO preporuka.

Brnabić je rekla da je vrlo važno da se Koordinaciono telo sastaje redovno, kako bi se koordinisao rad svih institucija i time ispunile preporuke u potpunosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

Ministarka pravde Nela Kuburović ukazala je da je borba protiv korupcije jedan od priporiteta Vlade Srbije, što pokazuje i samo formiranje ovog tela i naglasila da je netačna tvrdnja da Srbija nije ispunila nijednu od GREKO preporuka, jer je većina njih makar delimično ispunjena.

- U toku proces izmena Ustava u oblasti pravosuđa, kao i rad na izradi Zakona o lobiranju, čije će usvajanje upravo predstavljati ispunjavanje velikog broja antikorupcijskih mera- rekla je ona.

Uzimajući u obzir da je više institucija uključeno u sprovođenje GREKO preporuka, ministarka Kuburović je istakla da sve nadležne institucije moraju biti maksimalno posvećene radu na njihovom sprovođenju.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Pored Narodne skuptine i Agencije za borbu protiv Korupcije, Kuburović je navela da Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca imaju značajnu ulogu u ispunjenju tih mera.

Ministarka je navela da veliki broj antikorupcijskih mera koje su definisane Akcionim planom za Poglavlje 23, ujedno predstavljaju i GREKO preporuke, te da od brzine i kvaliteta njihovog ispunjenja, zavisi i proces evropskih integracija Srbije.

Koordinaciono telo koje se bavi preporukama Grupe zemalja protiv korupcije GREKO čine predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, Narodne skupštine, Visokog saveta sudstva, Državnog veća tužilaca, kao i Ministarstva pravde i Ministarstva spoljnih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading