(VIDEO) DAČIĆ POTKAČIO BRITANCE: Nadam se da vam je drago što ste obeležili 180 godina saradnje sa Srbijom, a ne samo 10 godina sa Kosovom

Autor: Republika

Vesti

14.05.2018

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sedištu UN danas je počela sednica Saveta bezbednosti na kojoj se razmatra redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o Kosovu, a na kojoj stavove Srbije zastupa šef diplomatije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dacic je na SBUN primetio da se predstavnik Velike Britanije ponosi obeležavanjem 10 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Kosovom i dodao: “nama je isto tako drago što smo prosle.god obeležili 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Britanije”.

On je podsetio i da Srbija iduće godine obeležava i 180 godina diplomatskih odnosa sa Francuskom, kao i da je Srbija ove godine obeležila 180 godina diplomatskih odnosa s Ruskom Federacijom:

- Neću polemisati jer mi to nije ni namera. Rekao sam da želim da ove sednice budu kosntruktivne.

- Sa druge strane želim da dodam da mi je drago što ste pomenuli 10 godina od obeležavanja diplomatskih odnosa sa Kosovom, a želeo bih da vas podsetim i nadam se da je vama isto tako drago što smo prošle godine obeležili 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i UK. Prvi konzul u Srbiji je bio pukovnik Lojd Hodžis 1837. godine. Nadam se da to isto tako zaslužuje vašu radost i zadovoljstvo, a ne samo 10 godina diplomatskih odnosa sa Kosovom - rekao je Dačić na sednici UN. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading