RUSI TRAŽE ODGOVOR O TAJNOJ OBUCI U BONDSTILU: Saznanja Srpskog telegrafa stigla do Saveta Bezbednosti

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Vesti

15.05.2018

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski diplomata pri UN Vladimir Safronkov potvrdio je saznanja Srpskog telegrafa o tome da zloglasni američki veterani u vojnoj bazi Bondstil obučavaju i organizuju kosovske Albance za akcije protiv Srba u pokrajini, a posebno u njenom severnom delu.

Foto: Ilustracija

Na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj Kosovu Safronkov je zatražio hitno objašnjenje o ulozi penzionisanih američkih generala koji i dalje održavaju tesne veze sa Stejt departmentom o svemu što se dešava unutar baze Bondstil.

- Neke članice Kfora tajno obučavaju pripadnike kosovskih snaga u bazi Bondstil. Istina mora da bude otkrivena što pre je moguće - poručio je Safronkov pre dva dana u Njujorku.

Podsećamo, naš list je 5. maja objavio da je u Bondstil stiglo 120 američkih oficira, vojnih veterana, pripadnika zloglasnog odreda koji je omogućio Hrvatima da izvedu "Oluju" i etnički očiste Krajinu, a koji stoje i iza puča i pokušaja svrgavanja Erdogana u Turskoj.

U tom tekstu upravo smo se i pozvali na saznanja do kojih su došle srpske, ruske i turske obaveštajne službe. Američki instruktori su poslati na Kosovo pod maskom obuke starešina buduće kosovske vojske, ali u stvari pripremaju oružane akcije protiv Srba. Ovi oficiri angažovani su preko privatne američke agencije MPRI, koja prikriveno zastupa zvaničnu politiku Vašingtona.

- Specijalizovana agencija MPRI ima zadatak da ruši režime u svetu, vrši atentate i priprema teren za sukobe u kriznim područjima. Njihova evropska centrala nalazi se u bivšoj velikoj američkoj vojnoj bazi u okolini Frankfurta, odakle se šalju na teren - objasnio je nekadašnji obaveštajac Boža Spasić za naš list. 

Foto: print
Prvi smo pisali: Naslovna strana Srpskog telegrafa od 5. maja

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading